DOLAR
32,5869
EURO
34,8379
ALTIN
2.507,90
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı. Bilecik’in Osmaneli İlçesi Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kadınlar üzerinde emperyalizmin acımasız uygulamaları ve özellikle islam ülkelerinde işgalci güçlerin, terör örgütlerinin kadınlara yönelik aşağılayıcı davranışları 21. yüzyıla yakışmıyor. Irak, Suriye, Filistin, Libya, Sudan, Somali, Filistin, Arakan ve daha bir çok İslam ülkesinde kadınlar üzerinde tecavüzler, şiddet, aşağılayıcı hareketlere her gün yenileri ekleniyor.

Kadınların birlik, beraberlik ve dayanışmasının sembolü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadınların yaşadığı bütün acıların, bütün sorunların çözümü için bu günün bir başlangıç olmasını diliyoruz. Terör örgütüne evlatlarını kaptıran annelerin acısının ve hasretinin bir an önce dinmesini diliyoruz.

İslamiyetin büyük önem verdiği kadınlara yönelik şiddet eylemlerinin her türlü önleme rağmen devam ediyor olması hepimizi üzüyor. Kadını; aile ve toplumu geleceğe taşıyacak en önemli varlık olarak görüyoruz.

Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak, toplumsal yaşamın her alanında kadınların güçlenmesini sağlamak hükumetimizin temel ilkesidir. Günümüzde istediğimiz yaşam tarzını sağlamak, kadın, erkek, genç, yaşlı yekûnen hareket etmekle mümkün olabilecektir. Toplumsal yapımızın tüm kurumsal unsurları arasında sağlıklı bir sosyal diyalog sağlanmasını ise bu sorumluluk alanının en önemli unsurudur.

Gelecek nesillerimize karşı en temel sorumluluğumuzun; toplumsal cinsiyet adaletini gerçekleştirmek olduğunu bu vesile ile bir kez daha paylaşıyoruz. Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ymm Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.