DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Önceden Yazılan Tarih

25.01.2020
A+
A-

Önceden Yazılan Tarih. İletişim stratejisti, Araştırmacı Yazar, TV Program Yapımcısı Ertan Özyiğit 2008 yılından bu yana ‘The Economist’ dergisinin yıllık kapaklarını yorumluyor.

Özyiğit, salgın hastalığın The Economist’te yer aldığını 13 Aralık 2019’da yayınladığı videoda anlatmıştı

Buraya özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Özyiğit, 13 Aralık 2019 tarihinde video paylaşım sitesi üzerinden yayınladığı videoda ‘The Economist’ dergisinin 2020 kapağının şifrelerini yorumladı ve ‘The Economist’in kapağında yer alan salgın hastalık şifresini bu videoda duyurdu.

The Economist derginin 2020 yılı kapağında 2020 yılına ait öngörülerini Snellen Göz Testi ile sunuyor.

Özyiğit, ”Daniel Franklin yani The Economist’in baş editörünün 10 yıl içinde dünyada büyük değişimler olacak demişti. Gerçi kendisi istifa etti ki 2020 yılında derginin baş editörü olarak Tom Standage geliyor. Bu da acaba The Economist’in öngörülerinden biri miydi.” şeklinde bir soru ile başladığı videosunda 2020 yılının kapağına normal gözle bakıldığında Amerikan seçimlerinden, Tokyo Olimpiyatlarına, Mars’tan Beethoven’a kadar bir çok konuda ip uçları verdiğini ifade etti.

Göz keskinliğini ölçmek için kullanılan bu testi ilk bulan Herman Snellen, Hollandalı bir bilim adamı. 1834-1908 yıllarında yaşayan Herman Snellen’in bu şemasında kullanılan harf ve şekillerin adına optotip deniyor. Herman Snellen adlı oftalmolog (göz doktoru) tarafından bulunan ve  kendi adını alan Snellen Şemasını iki aşamadan oluşuyor. 1. aşaması sıralı, giderek küçülen harf ve şekillerden oluşurken, 2. aşaması ise renk seçme yeteneği color blindness yani renk körlüğü.

Özyiğit, The Economist 2020 yorumunu ile ilgili niye geç yorumladığı yönündeki sorulara da cevap vermişti.

Yorumcuların neye ne kadar hakim olduklarını görmek istediği için geç yorumladığını belirten Özyiğit, bazı yorumcuların yorumlarken detayların bazılarını bulduklarını ama ana resmi gören kimsenin olmadığını kaydetmişti.

Sembol okumada en önemli konunun bir sembolün ne işe yaradığını niçin orada olduğunu iyi bilmek gerektiğinin altını çizen Özyiğit, bir bütüm olarak değerlendirilirken tüm detaylarla desteklenmesi gerektiğini çünkü sembolün detayların oluşturduğu bir resim olduğunu söyledi.

The Economist’in 2020 yılı kapağında göze ilk çarpanın kırmızı bir 20 ardından da yeşil bir 20 olduğuna dikkat çeken Özyiğit niye kırmızı ve yeşil diye soruyor.

Özyiğit bu sorunun ardından 2020 yılında dünyayı  salgın bir hastalığın tehdit edeceğini söylüyor. Ezoterizm’de 20 20’nin bir olayın veya durumun arkasındaki gerçeğin tamamen görüldüğünü bilmek için ve aynı zamanda kusursuz gören bir göz için söylendiğini kaydeden Özyiğit, The Economist dergisinin gösterdiklerinin gerçekleştiğini söylemesini ima ettiğini kaydetti.

Kırmızı ve yeşil’in ne anlama geldiğini videonun devamında anlatan Özyiğit, renk körü olanların kırmızı ve yeşili çoğunlukla sarıya yakın ve soluk bir renk olarak algıladıklarını, sarı renginin ise sembolizmada hastalığı işaret ettiğini belirtti.

Bunu bir örnekle açıklayan Özyiğit, herhangi bir gemide herhangi bir salgın hastalık var ise sarı bayrakla temsil edildiğini, mahşerin 4 atlısının sonuncusunun insanlığa hastalık getirdiğini ve bununda soluk sarı bir renkte olduğunu, sonuç olarak 2020 ve sonrasında karantinaya alınacak kadar ciddi bir hastalığın dünyayı tehdit edeceğini düşündüğünü dile getirmişti.

Vizyon’dan sonrasına odaklanan Özyiğit, sonran başa doğru Rusya, Nightingale, Raphael, Ren, War, NPT, RAT ve SBIODIVERSTY gibi şifreleri yorumlamaya devam ediyor.

Anlatılan ve yaşananlar arasında gidip gelen insanlar, önceden yazılan tarihi yaşamaya devam ediyormuş gibi görünüyor.  2012 yılında Londra, İngiltere merkezli bir illüstratör ve animatör olan Steve Cutts videosunda anlattığı gibi her şeyi zalimce tüketen insanoğlu yaptıklarının sonucunu adım adım mı yaşıyor?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.