DOLAR
32,5683
EURO
34,9289
ALTIN
2.425,54
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

“ON İKİ AY BOYUNCA KADINLARIN GÜNÜ KUTLANMASI GEREKTİĞİ İNANCINDAYIM”

BİLECİK BELEDİYESİNDEN KADINLARIMIZ İÇİN GÜZEL ETKİNLİK

Bilecik Belediyesi “8 Mart dünya Kadınlar Günü” kapsamında Bilecik Gölpark’ta gerçekleştirilen programda, Bilecik Belediyesi Spor Merkezi’nde sertifika almaya hak kazanan 80’e yakın kadın sporcu, önce sertifikalarını aldı daha sonra balonlar üzerine umutlarını yazarak, gökyüzüne bıraktılar.
Bilecik Belediyesi Bayan Spor Merkezi’nde sportif faaliyetlere katılarak sertifika almaya hak kazanan 80 sporcu kadın,” 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla gerçekleştirilen program gerçekleştirilerek, sertifikaları aldı.
Pelitözü Gölpark etrafında Bilecik Belediyesi Bayan Spor Merkezi Eğitmeni Didem Ayrancı ve Diyetisyen Hacer Kayaalp eşliğinde yürüyüşle başlayan kadınlar son olarak Bilecik Belediyesi Açık Hava Tiyatrosunda bir araya geldiler.
Programa Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yanı sıra Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Bilecik Halk Eğitim Müdürü Celalettin Tospaklı katıldı.
Gerçekleştirilen programda, Bilecik Belediyesi Spor Merkezi Diyetisyeni Hacer Kayaalp, katılımcılara diyet ve sağlıklı yaşam hakkında kısa bir bilgi verdi.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”KADIN, VARLIĞIMIZA VARLIK, CANIMIZA CAN, UMUDUMUZA UMUTTUR”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, güzel bir havada bayanlarla birlikte olmakta duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi:
“Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Hayatlarımızın her safhasında kuru sözden öte hanım kardeşlerimiz varlığımıza varlık, canımıza can, umudumuza umut, hayatımıza hayat katan vazgeçilmezlersiniz. Gerçekten bu hayat bu yaşam ve bizler sizler olmasanız kadınlarımız olmasa hepimizin doğumuna bir anne vesile oluyor olmasa bir hayat olmaz. Ne demişler erkek devlettir yönetir kurur sahip çıkar. Kadın millettir devleti yalnız o ayakta tutar. Erkek o şekilde de gözükse devletliğini erkekliğini anca arkasındaki kadınların desteğiyle gösterebilir. O yüzden Allah başımızdan, yanımızdan, kalbimizden sizleri eksik etmesin. Hepinize sağlık, sıhhat, uzun ömürler versin diyorum. ” dedi.
KADINLARIMIZIN SPORA OLAN YOĞUN İLGİSİNE ”YENİ SPOR MERKEZİ” MÜJDESİ İLE CEVAP VERİYORUM
Bilecik Belediyesi Spor Merkezi’ne olan yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, kadınlara yeni bir müjde vererek, şunları kaydetti:

”Belediye Başkanlığımız birçok proje yapıyor ve Allah’a çok şükürler olsun ki halkımız da doğumundan ölümüne kadar her noktada hizmet etmenin mutluluğunu hazzını hep birlikte arkadaşlarımız ile birlikte yaşıyoruz. Kültür ve Kongre Merkezimizde bir spor salonu düzenleyerek değişik bir platforma taşımak istedik ve başlangıçta bu kadar ilgi göreceğini de beklemiyorduk. Ama sizlerin de katılımı, ilgisi bu projeye değer kattı ve gerçekten 600 tane kaydı olan 400 tane katılımı olan hanımların spor yaptığı bir salon haline geldi. Böyle ilgi olunca işte yöneticiler daha yeni projeleri ve çalışmaları gerekli kılıyor. İnşallah en kısa zamanda Kültür ve Kongre Merkezi’mizin en üst katını yeniden düzenleyerek, sizlere Bilecik manzaralı bir spor mekanı oluşturacağız. Allah birliğimizi kardeşliğimizi bozmasın. Daha nice böyle güzel ortamlar geçirmeyi diliyorum. Sertifika alacak kardeşlerimizi de tekrardan tebrik ediyorum” dedi.
GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ YILDIZ:
“ON İKİ AY BOYUNCA KADINLARIN GÜNÜ KUTLANMASI GEREKTİĞİ İNANCINDAYIM”
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, ise Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliğin önemine değinerek, şunları söyledi:
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlayarak, “Biz on iki ay boyunca kadınların günü kutlanması gerektiği inancındayım. Bizim inancımızda Peygamber efendimizde, ‘Cennet anaların ayağı altındadır’ sözü ile aslında sizlere en büyük değeri bizim inancımız, kültürümüz ve bizim dinimiz vermiş durumdadır. Biz de insanımızın yediden yetmişe spor yapmasını hareket etmesini destekliyoruz ve bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz” dedi.
HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜ TOSPATLI:
”BÖYLE GÜZEL BİR AKTİVİTENİN PAYDAŞI OLMAKTAN DOLAYI BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUZ”
Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, Bilecik Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen aktivitelerin önemine değindi.
Halk Eğitim Merkezi olarak böyle bir çalışmanın paydaşı olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Tospatlı, bundan sonraki kadınlara ve eğitime yönelik gerçekleştirilecek çalışmalarda kurum olarak gerekli destekleri vereceklerini belirtti.
Konuşmanın ardından sertifikalarını alan kadınlar, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer il protokolünün de katılımıyla dağıtılan balonlara umutlarını yazarak, gökyüzüne bıraktı.
Renkli anların yaşandığı etkinlikte bir katılımcının; ”Savaş içerisindeki yerlere barış gelsin” dileği, programdakiler tarafından alkışlandı.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.