DOLAR
32,5182
EURO
34,7941
ALTIN
2.430,88
BIST
9.733,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Normalleşme Döneminde Bilecik

Normalleşme Döneminde Bilecik. Normalleşme Aldı Başını Gidiyor. Bir çok ilde olduğu gibi Bilecik’te de normalleşme kelimesi bazı vatandaşlar tarafından yanlış anlaşılmış olsa gerek ki normalleşme süreci normale dönmüş durumda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yapmış olduğu kabine toplantısının ardından konuşma ile kısıtlamaların büyük bir kısmının kaldırıldığını, fakat diğer yandan maske mesafe ve temizlik vurgusu yapmıştı.

Nikah salonlarının 15 Haziran, düğün salonlarının ise 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren açılabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Temmuz tarihinden itibaren tiyatro, sinema ve gösteri merkezleri de faaliyete başlayabileceğini, lokanta, kafe ve kıraathanelerin kapanış saatlerinin ise 24:00 e kadar uzatıldığını belirtilmiş, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın her gün saat 10:00 ila 20:00 saatleri arasında dışarı çıkabileceğini kaydederek 18 yaş altı için de, ebeveynlerinin refakati şartıyla sokağa çıkma kısıtlamasının tümüyle kaldırıldığını ifade etmişti. Bizde ” Düğün Salonları Açılıyor ” haberimizde yer vermiştik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen devam eden kısıtlamaları ise gelişmelere göre değerlendirerek sonuçları vatandaşlarımız ile paylaşacaklarını ifade etmişti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ise, daha önce olduğu gibi sosyal medya hesaplarından sık sık uyarılarına devam ediyor.

Normalleşme sürecinin normal hayata dönüş olarak anlaşılmaması gerektiğini ve buna verilen yeni ismin kontrollü sosyal hayat olduğunu defalarca ifade etmişti.

Yeni tip Korona Virüs (COVID-19) ile mücadelede ihtiyaç duyulan her türlü imkana sahip olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme sürecinde vatandaşların dikkat etmeleri gereken maske, mesafe ve temizlik kuralının üzerinde önemle durmuştu.

Normalleşme Döneminde Bilecik

Fakat görünen o ki, Bilecik’te normalleşme süreci normale dönüş olarak anlaşılmış olsa gerek vatandaşlar, gençler ve kıraathanelerde oturan vatandaşların sosyal mesafe kuralına aldırış etmedikleri gözlemleniyor.

Siz tedbirinizi almaz kurallara uymazsanız ve bu görünüm vaka sayılarına artış olarak yansırsa, kısıtlama günlerine kısa zamanda dönüş yapmamız yadsınamaz bir gerçek.

Tabi hal böyle olunca kolluk kuvvetleri gün boyunca aktif olarak görevlerine devam ediyor. Polis ekipleri kurallara uymayan vatandaşlara ya tutanak düzenliyor, ya cezai işlem uyguluyor ya da ikaz ediyor.

Gençlere tutanak düzenlendi

Bugün öğle saatlerinde sosyal mesafe kurallarına uymadığı gerekçesiyle topluluk halinde gezen gençler, polis ekipleri tarafından uyarılarak tutanak düzenledi.

Normalleşme Döneminde Bilecik nasıl bir görünüm ortaya koyarsa, ilerleyen dönemde sonuçlara da o şekilde yansıyacak.

Bir fırsat olarak değerlendirilmesi gereken normalleşme sürecini iyi değerlendirip, herkes kurallara uyarsa daha rahat bir yaşam sürmüş olacağız.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.