DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Nedir Bu Piknik Masalarının Çektiği

Nedir Bu Piknik Masalarının Çektiği. Daha önce Bilecik’te bir parktaki kamelyanın üstündeki piknik masasının oraya nasıl çıktığını haber olarak yayınlamıştık.

Geçtiğimiz günlerde Bilecik Cumhuriyet Mahallesinde bir parkın içerisindeki kamelyanın üstüne çıkarılmış haldeki piknik masasının haberini yayınlamış, vatandaşların yaşanan bu olaydan şikayetçi olduklarını dile getirmiştik. Bir diğer olay Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yer alan Bozcaarmut Göletinde yaşandı.

Nedir Bu Piknik Masalarının Çektiği

Bilecik’in Pazaryeri ilçesi Bozcaarmut köyü yakınlarındaki, el değmemiş doğası, olta balıkçılığı için uygunluğu, gölü çevreleyen çam ağaçlarının sularla vuslatı, havası, sessizliği ve olağanüstü güzelliğiyle ziyaretçilerin vazgeçemedikleri bir doğa harikası olan Bozcaarmut Göletini ziyaret eden vatandaşların gölet içerisinde gördükleri manzara hiç iç açıcı değildi.

Bozcaarmut Göleti, Türkiye Kültür Portalı internet sitesinde Bilecik’te gezilecek yerler arasında yer alıyor.

Alınan bilgilere göre, Bozcaarmut göletini ziyarete gelen vatandaşların oturmaları için çeşitli noktalara konumlandırılan piknik masalarından 4’ünün, göletin içerisine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce atıldığı fark edildi.

Göleti ziyaret eden vatandaşlar, bu çirkin manzarayı çekmiş oldukları fotoğraflarla kayıt altına alırken, bu uygunsuz davranışı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin, paraları her vatandaşın cebinden çıkan, devlet malı statüsündeki piknik masalarını göletin içerisine atarak neyi amaçladıklarını sordular.

Kullanılamaz halde dahi olsa piknik masalarının göletin içine atılmasını gerektirecek hiç bir mantıklı sebep bulunmuyor.

4 piknik masasını gölet içerisine atan kişi yada kişiler, hem kamu malına zarar vermiş oldu, hemde bir çok güzelliği içinde barındıran Bozcaarmut Göletini bu çirkin görüntü ile kirletmiş oldu.

Manzarası ile bir çok yerli yabancı ziyaretçinin dikkatini çeken ve çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edilen Bozcaarmut Göletindeki bu çirkin manzara hem bölgede yaşayan vatandaşları hemde dışarıdan gelen ziyaretçileri üzdü.

Vatandaşlar, bu tip davranışların Pazaryeri’ne, Bozcaarmut Göletinin doğasına zarar verdiğini belirterek, gelecek nesillere de yaşanabilir bir çevre bırakmak için, insanların sorumluluklarını bilerek, üzerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini belirttiler.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.