DOLAR
32,5687
EURO
34,9734
ALTIN
2.424,93
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

FOTOĞRAFLARLA BİLECİK SERGİSİ AÇILDI

MÜZELER HAFTASI DOLAYISIYLA ‘’FOTOĞRAFLARLA BİLECİK’’ SERGİSİ AÇILDI

Bilecik Belediyesi tarafından 18 -24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla ‘’Fotoğraflarla Bilecik’’ adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde gerçekleştirilen açılış programına; Milletvekilimiz Yaşar Tüzün, Belediye Başkanımız Semih Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Yaşar, İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan ve teşkilat üyeleri, İl Genel Meclisi ile Belediye Meclisi üyeleri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Belediye Başkanı Semih Şahin, 18 -24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla hazırladıkları fotoğraf sergisi ile tarihimizde önemli yeri olan Bilecik’in bilinmeyen yönlerinin ortaya konulmasını amaçladıklarını kaydetti.

Konuşmasında; ‘’Bilecik’in tarih kenti olması çok önemli’’ ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Semih Şahin; ‘’Bizler bu önemi her vesileyle hatırlatıyoruz ancak bazıları yanlış anlıyorlar. Yanlış anlıyorlarsa anlasınlar. Biz doğruyu yapmaya çalışıyoruz. Aynı şekilde Tarih Şeridindeki şaibeli bilgiler içeren yazıları kaldırdık. Şeyh Edebali Üniversitemizden değerli bilim insanlarının katkıları ile çalışmayı tamamlayıp önümüzdeki Perşembe günü yapacağımız açılış ile tekrar yerlerine koyacağız. Çünkü bizce tarih bir bilim dalıdır. Bunu unutmamak lazımdır. Tarih eğer bilim dalı ise bunu bu şekilde yapmamız lazım. Öyle dedikodular silsilesi şeklinde yapmamamız lazım. Eğer bu şekilde bir tarih oluşturursanız. Burada olduğu gibi bir diziden tarih yaratırsınız. Yani o dizi sanatçısının mumya heykelini asarsanız. Çocuklar da onu Ertuğrulgazi olarak bilirler ve yarın o dizi oyuncusu başka bir rolde çıkarsa karşılarına o çocuklar büyük bir travma yaşarlar. Bu çocuklar için cinayettir. Tarih, çok ciddi bir bilim dalıdır. Bunu böyle bilmek gerekir. Bizler de Bilecik Belediyesi olarak bu hafta dolayısıyla böyle bir sergi hazırladık ve halkımızın bilgisine sunduk’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin ve diğer davetliler, fotoğrafları gezerek, bilgi aldılar.

 

fotoğraflarla bilecik sergisi fotoğraflarla bilecik sergisi fotoğraflarla bilecik sergisi fotoğraflarla bilecik sergisi fotoğraflarla bilecik sergisi fotoğraflarla bilecik sergisi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.