DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

“Mutlu İnsan, Mutlu Esnaf, Mutlu Turist” projesi

“Mutlu İnsan, Mutlu Esnaf, Mutlu Turist” projesi

 

Osmaneli İlçesinde turizmin geliştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında çalışmalar devam ediyor.

 

Osmaneli Belediyesi, Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İŞKUR İl Müdürlüğü, KOSGEB ve TÜRSAB ortaklığında yürütülen “Mutlu İnsan, Mutlu Esnaf, Mutlu Turist” projesi kapsamında Osmanelili esnaflara eğitim verildi.

Osmaneli turizmi için çok büyük bir adım olan Mutlu İnsan, Mutlu Esnaf, Mutlu Turist projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda Beypazarı, Göynük ve Taraklı gezileri tertip edilmişti. Gezi sonrası, esnaflar ile yapılan toplantı sonrasında oluşturulan rapor, esnaflara sunuldu.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İsa İpçioğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı eğitim toplantısında, Genel Turizm Bilgisi, Osmaneli’nin Turizm Potansiyeli, Turizm İşletmeciliği, Pazarlama konularında yine Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Sevgi Gönüllüoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Buket Bora Semiz Osmanelili esnaflara eğitim verdi.

Toplantının başında Prof. Dr. İsa İpçioğlu, Osmaneli Turizmi için oluşturulan raporu esnaflara okudu ve üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Daha sonra Belediye Başkanı Münür Şahin, bir konuşma yaptı. Başkan Şahin konuşmasında, “Göreve geldiğimiz günden bu yana üzerinde titizlikle çalıştığımız Osmaneli Turizminin geliştirilmesi projelerinde hayli yol kat etmiş bulunuyoruz. Balaban Meydanı ile Rüstem Paşa Camii arasındaki 23 konak ve tarihi evin restorasyon çalışmaları başladı. Yine Tarihi Kilisenin ihalesi yapıldı, muhtemelen Şubat ayında restore edilmeye başlayacak. Bizler her ne kadar Osmaneli Turizmi için fiziki yapıyı çok güzel bir hale getirsek de, burada en önemli unsur, siz değerli esnaflarımızdır. Bu projeyi de siz değerli esnaflarımız ile birlikte hayata geçireceğiz.

Mutlu İnsan, Mutlu Esnaf, Mutlu Turist projesi kapsamında başlatmış olduğumuz bu çalışmaları, Osmaneli Turizmi için büyük adım olarak değerlendiriyorum. Tarihi çarşımızda 2018 yılı sonlarına doğru büyük değişimlerin olduğuna hep birlikte şahitlik edeceğiz. İş Geliştirme Merkezi ile birlikte, konaklarımız ve tarihi evlerimiz hak ettikleri değerleri bulacak, Osmaneli’ne gelecek olan yerli ve yabancı turistleri en güzel şekilde ağırlayabileceğiz. Bu konularda Osmaneli ilçemize yatırım yapacak olan esnaflarımıza ve iş adamlarımıza da her türlü desteği vermeye hazırız. Katılımlarınızdan dolayı başta Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız Aydın Yıldız’a, BSMMMO Başkanımız Süleyman Kıral’a, İŞKUR İl Müdürümüz Ayhan Tozan’a, Belediye Meclis Üyelerimize ve siz değerli esnaf arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu projede siz değerli esnaflarımızla birlikte çalışmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.