DOLAR
32,5987
EURO
34,7452
ALTIN
2.497,10
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Mustafa Kemal Atatürk Saygıyla Anıldı

Mustafa Kemal Atatürk Saygıyla Anıldı. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82’inci yıldönümünde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde düzenlenen törende saygı ve minnetle anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk Saygıyla Anıldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesindeki törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhami Yurdakul ve Prof. Dr. Mustafa Koyun, Genel Sekreter Doç. Dr. Cenk Karakurt ile üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı. MYO binasının önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende saatler 09.05’i gösterdiğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

Törende bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Yurdakul, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayat hikâyesinin sadece bir faninin özgeçmişi olmadığını, bir imparatorluk bakiyesi üzerine kurulmuş olan modern Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de hayat hikâyesi olduğunu ifade etti. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının gençlik yıllarını savaş meydanlarında geçirdiğini hatırlatan Yurdakul, ”Bugün bizim ‘gönül coğrafyası’, ‘kültür coğrafyası’ dediğimiz coğrafyaya Mustafa Kemal ve Arkadaşları ”vatan” diyorlardı. Yemen’den bize bir tek Yemen Türküsü’nün kalmış olması bile oranın bize aidiyetini, bizim de oraya aidiyetimizi gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından işgal edilen Anadolu’nun, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yaktığı istiklal ateşi sonucunda kurtulduğunu ifade eden Yurdakul, İmparatorluğun ‘Islahat’, ‘Nizamat’ ve ‘Tanzimat’ diye ifade edebilecek modernleşme sürecinin son halkası olarak Cumhuriyet’in kurulduğunu ve bizlere armağan edildiğini söyledi. Yurdakul, Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş meydanlarında verdiği mücadeleyi Modern Cumhuriyetin inşası için masa başında da devam ettirdiğini vurgulayarak; ”1937’ye gelindiğinde tüm mal varlığını milletine hediye etti. Buna karşılık TBMM’den kendisine yazılan teşekkür mektubuna cevaben, ‘bunun bir vazife olduğunu’ ifade eden Mustafa Kemal Atatürk, “Zamanı geldiğinde çok daha değerlisini, canımı da bu millete feda etmek istiyorum” diyordu. Tüm varlığını milletine adamış olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu erdemin dünya tarihinde bir örneği yoktur.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İlhami Yurdakul konuşmasına; ”Mustafa Kemal’i doğru anlamak, Türk modernleşmesini anlamak Türk tarihini doğru anlamak anlamına gelmektedir ve buna çok ihtiyacımız var. Ruhu şad olsun. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olsun.” sözleriyle son verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.