DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Murat 124 Sevdalıları Bilecik’te buluştu

Murat 124 Sevdalıları Bilecik’te buluştu.

Türk tüketicisine yerli bir otomobil sunumunu vurgulamak için 1971 yılında Tofaş’ın Bursa Fabrikasında üretimine başlanan ve günümüzde bir ekol haline gelerek klasik otomobil ailesine dahil olan Murat 124 otomobilinin sevdalıları Bilecik’te buluştu.
Murat 124 sevdalısı 60 araç Bilecik Belediyesi’nin katkılarıyla Murat 124 Sevdası İl Temsilcisi Uğur Kırca öncülüğünde 6-7 Mayıs tarihleri arasında organize edilen Bilecik Kampı’nın ilk gününe tepebaşında sabah kahvaltısıyla başladı. Ardından Osmanlı Devletinin Kurucusu Osman Gazi’nin kayınpederi ve manevi kurucusu Şeyh Edebali Türbesinin ziyaret eden heyete, Bilecik Belediyesi çalışanı Arkeolog Umut Özdemir ve Ertuğrul Gündüz Bilecik tarihi hakkında bilgi verdi.

 

 

Murat 124 Sevdalısı Kulüp Başkanı Sinan Demir, Türkiye’nin farklı illerinden toplandıklarını belirterek, yaklaşık 60 araçlık bir katılım olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:
“Osmanlı’nın kurulduğu topraklardayız. Yaklaşık şuan 60 araba var. Günün sonunda Osmaneli Tarih Evleri’ni gezdikten sonra Pelitözü Gölpark’a gideceğiz. Orada kamp çadırlarımızı kuracağız, kamp yapacağız. Yaklaşık yarınla birlikte 100 araç gelmesini bekliyoruz Türkiye’nin farklı illerinden. Biz neler yapıyoruz. Sosyal medya üzerinde kulüp üyelerimiz var 15 bin kişi takip ediyor. Bu 15 kişinin takibiyle birlikte Türkiye’nin farklı illerinde kamp, gezi bu şekilde olaylar düzenliyoruz. Şu ana kadar mutluyuz. Alınan tepkiler de güzel. Burada olmaktan mutluyuz. Şu ana kadar bu gezdiğimiz 6’ıncı il. Yaklaşık 2 senedir bir kulübüz. Bütün organizasyonları sosyal medya üzerinden yapıyoruz. Daha önce Ankara’nın Güdül ilçesinde iki kere kamp yaptık, Antalya’ya gittik, İstanbul’a gittik, İzmit’e gittik. Türkiye’nin farklı illerinde gezmeyi seviyoruz. Bu sene açılışı Bilecik’te yaptık. Yine inşallah kapanışı da Ankara’da yapacağız. Bu seferde Bileciklileri Ankara’ya davet edeceğiz. Bilecik’te olmaktan çok mutluyuz. Bizim sayfamızı sadece Murat124 kullanıcıları değil, farklı kullanıcılar, farklı klasik araçlara sahip arkadaşlar da takip ediyor. Yapımızda bünyemizde bu arkadaşlarda bizle seyahat ediyorlar. Klasik araçlar konvoy halinde gezmeyi seviyoruz. Anadolular var, Murat 131’ler var. Volkswagen var aramızda şuan golf, yine eski Volkswagen 1303 var bir tane. Bir de römork 124’ümüz var. Türkiye’de şuan tek ilk güzel devamlı projelerde geliyor daha önce yapılan. Sempatik güzel arabalarla gezmek güzel oluyor. Halktan da güzel tepkiler alıyoruz” dedi.

 
Murat 124 Sevdası İl Temsilcisi Uğur Kırca da, Bilecik’te Murat 124 Sevdalıları olarak bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Bu etkinliğe Türkiye’nin çeşitli illerinden katılımlar var. Bilecik Belediyesi olarak bize bu etkinlikte verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Onun haricinde gelen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik oluyor. İki gün boyunca birlikteyiz inşallah. Bilecik olarak 10-11 aracımız var. Daha da çoğalacak inşallah” dedi.

Murat 124 Sevdası Ayhan Çotur, Ankara’dan Bilecik’e geldiğini söyleyerek, “Ankara’da Sinan başkan etkinliğindeki organize ettiği etkinliğe beraber geldik. 40 civarında arabayız burada. Benim aracım bir buçuk 124 ve Antalya’dan aldım. Aracımı bu şekilde aldım. Kendim üstümde pek bir şey yapmadım, oynamadım. Severek keyifle biniyorum. Çeki Demir ruhsatı olan tek araba Türkiye’de. Başka bunun gibi bir tane daha var ruhsatsız, Konya’da diye biliyorum. Seyahat ediyoruz bazen. Kışın içinde, yazın arka tarafta. Güzel hoş keyifli bir araba” dedi.

Buradan konvoy eşliğinde Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinin ziyaret eden 60 araçlık Murat 124 sevdalıları burada da Bilecik’in kültürel, tarihsel, geleneksel, örf ve ananelerini, yaşanmışlıkları ve yaşam tarzını yansıtan temel yapı taşlarını yakından görme fırsatı buldular. Son olarak Bilecik’in Osmaneli ilçesine giden grup buradan Bilecik Pelitözü Gölpark’a dönüş yaparak burada kuracakları çadırlarda kamp kuracaklar.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.