DOLAR
32,5135
EURO
34,9476
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses; “ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ahmet Gürses, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 94. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. İl Başkanı Gürses; “Korkma!” diye başlayan İstiklal Marşı’nda Mehmet Akif Ersoy’un Türk ulusuna önemli mesajlar verdiğini hatırlattı.

Mehmet Akif Ersoy’un eşsiz eseri İstiklal Marşı’nda; Yüce Türk Milletinin bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirdiğini belirten Gürses; “Merhum Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin geçtiği günlerde Türk milletinin haykırışı olmayı başarmıştır. 724 şiirin katıldığı yarışma neticesinde Mehmet Akif’in şiiri 12 Mart 1921’de TBMM’de coşkulu bir alkışla İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif, ‘Korkma’ diye başlayan dizelerinde, Yüce Türk milletinin duygularına tercüman olmakla birlikte, Türk Milletinin bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını anlatmaktadır.” Dedi.

Ersoy’un; “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek İstiklal Marşı’nı Türk milletine hediye ettiğini hatırlatan Gürses; “Tarih boyunca büyük mücadeleler veren Türk milleti, her zaman vatanını canından aziz bilmiştir. Türk milleti, Kurtuluş Savaşı’nda adeta küllerinden yeniden doğmuş, bağımsızlık aşkını, tüm dünyaya en güçlü biçimde göstermiştir. Milli mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en güzel şeklini İstiklal Marş’ımızda bulmuştur. İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin 94. Yıldönümünü yürekten kutluyor, Mehmet Akif Ersoy’u ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm İstiklal Kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Dirliğimiz, birliğimiz bozulmasın. Allah Türk Milletini yar ve yardımcısı olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene!

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

BİLECİK İL BAŞKANI

AHMET GÜRSES

ahmet gürses

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.