DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Mesleki eğitim önceliğimiz

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nın açılışı dolayısıyla Balgat Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende konuştu.

Açılışta konuşan Bakan Avcı, mesleki ve teknik eğitim liselerinde köklü değişiklikler yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bütün endüstri meslek liselerimizin neler başardığını biz biliyoruz ama kamuoyu bilmiyor. O yüzden bugün özellikle buraya geldik ki, burada neler yapıldığını herkes görsün. Önümüzdeki yıllarda en büyük önceliğimiz mesleki ve teknik liselerimiz olacak. Bunu hükümet programında da belirttik. Eğitim sistemlerimize, dünyadaki gelişlmeleri aktarmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Sektörle işbiriği içindeyiz. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz, sektördeki tüm paydaşlarla işbirliği içinde mesleki eğitimi nasıl daha ileriye götürebiliriz diye çalışıyor. Bu yıl mesleki eğitim liselerinde köklü değişiklikler yaptık. Önümüzdeki yıllarda, herkesin girmek için yarıştığı okullar olacağını sizler de göreceksiniz. Bu okullardan mezun olmanın gururunu yaşayacaksınız.”

Bakan Nabi Avcı, “Az laf, çok iş” dedikten sonra, öğrencilerin de Güneş altında beklediğini vurguladı ve konuşmasını yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.

Aralık ayında Milli Eğitim Şurasını toplayacaklarını ifade eden Avcı, “Şuranın 4 ana temasından biri de öğretmen niteliğinin arttırılması. Şurada da bu konuyu enine boyuna ilgili bütün paydaşlarla, uzmanlarla, akademisyenlerle, uygulamadan gelen arkadaşlarımızla, öğretmenlerimizle elden geçirdikten sonra Ocak içinde strateji belgemizi açıklamış oluruz” dedi.

“İBADET ETMEK ZORUNLU DEĞİL”

“İbadethaneler ilkokullardan itibaren mi kurulacak” sorusu üzerine Avcı, birçok okulda öğretmenlerin ve isteyen öğrencilerin ibadet edebilmeleri için ayrılan yerler bulunduğunu, ancak bunların genellikle bodrum katlarında uygunsuz yerler olduğunu söyledi. Nabi Avcı, “Onu netleştirmek için yönetmeliğimizde gün ışığı alabilir yerlerde bunların açılması gerektiğini vurguladık. İhtiyaç olan okullarda bu tip hizmetler verilecek” diye konuştu.

Gazetecilerin “Zorunlu mu” sorusu üzerine Avcı, “İbadet etmek zorunlu değil” karşılığını verdi.

“Okullarda ibadethaneyi zorunlu hale getirecek misiniz?” sorusuna Avcı, “Açılabilir ‘diyoruz. Açılabilir. İhtiyaç olan yerlerde açılabilir. Ama ibadet zorunlu değil” karşılığını verdi.
kaynak:Trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.