DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Mehteran Takımları Birleşiyor.

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ MEHTERAN TAKIMI İLE KÜRE MEHTERAN TAKIMI GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR
Kuruluş ve Kurtuluşun şehri olan Bilecik’te şu ana kadar birçok etkinlikte yer alarak, dosta güven düşmana korku salan Bilecik Şeyh Edebali Mehteran Takımı ile Küre Mehteran Takımları, ”Bilecik Belediyesi Mehteran Takımı” çatısı altında birleşiyor.
Şanlı tarihimizden bizlere miras kalan ve dosta güven düşmana korku salan mehteran takımı ile daha güçlü bir ses, daha kuvvetli bir mehteran takımı kurulmuş olacak.
Yaklaşık 50 kişilik ekibi ile tarih ve kültür şehri Bilecik’te birçok etkinlikte görev alacak mehteran takımı, aynı çatı altında toplanarak, Bilecik’te daha gür bir ses çıkaracak.
Yarım asrı aşkın bir süredir sayısız etkinlik ve gösteride yer alan Küre Mehteran Takımı ve Bilecik Şeyh Edebali Mehteran Takımları, uzman hocalardan alacakları eğitim ve çalışmalar ile Bilecik’in sesini Türkiye ve dünyaya duyuracak.
İçerisinde; cevgeni, zurnazeni, boruzeni, nakkarezeni, tablzeni, köszeni, zilzeni ve çorbacıbaşısı ile sahne alacak mehteran takımı, sancaklar ve tuğları ile tüm ihtişamını sergileyecek.
Gerçekleştireceği konserlerle gönülleri fethedecek olan mehteran takımı, ilk gösterisini 6 Eylül Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu programında sergileyecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.