DOLAR
32,4886
EURO
34,9477
ALTIN
2.439,30
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Koronavirüse Karşı Rehavete Kapılmayın

Koronavirüse Karşı Rehavete Kapılmayın. Uyarıları Dikkate Alın. Sağlık Bakanlığına bağlı tüm sağlık personellerinin, vefa destek gruplarının, güvenlik güçlerinin, tüm birimlerin ve vatandaşların kurallara uyarak verdiği korona virüse karşı büyük mücadelesinde ilk dönem geride kaldı.

Sevindirici haberleri, alacağımız tedbirlerle mutlu günlere ulaştırmak bizim elimizde.

Edindiğimiz bilgilere göre, Bilecik il merkezinde bir kaç gündür pozitif vaka çıkmıyor. Sağlık personellerinin başarılı çalışmaları sonucunda vatandaşlarımızın da desteği ile süreçte okların iyiye gider yönde olduğu öğrenildi. Fakat en ufak umursamazlık büyük bir bedel olarak geri dönebilir.

Kurallara uymaz ve süreci uzatırsak bunun bedelini de hep birlikte öderiz

İkinci dönem başladı ve Türkiye’nin normalleşme takvimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Türkiye’nin normalleşme planını açıkladı ve kilit cümle ”Kurallara uymaz ve süreci uzatırsak bunun bedelini de hep birlikte öderiz.” oldu.

Bu kapsamda 65 yaş üstü ve üstü büyüklerimiz Pazar saat 11:00 ile 15:00 arası 4 saat sokağa çıkabilecek. 7 ilde şehirler arası giriş-çıkış sınırlandırması bitirildi. Fakat tüm bu normalleşme sürecinde mutlak suretle vatandaşların uyarıları dikkate alması ve rehavete kapılmaması gerekiyor.

Koronavirüse Karşı Rehavete Kapılmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Salgını ne kadar çabuk yenersek normal hayatımıza o kadar hızlı döneriz.” cümlesini kurduğunda, kurallara uymaz ve süreci uzatırsak bunun bedelini de hep birlikte ödeyeceğimizi belirtiyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ise açıklamasında 65 yaş ve üstü büyüklerimizin, önümüzdeki Pazar günü saat 11:00 ile 15:00 arası 4 saat sokağa çıkabileceğini fakat, kalabalık arkadaş gruplarının, parkta bile olsa, hala sakıncalı olduğunun altını çiziyor.

İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgede;
65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin 10 Mayıs Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek.

Sokağa çıkmaları kısıtlaması bulunan 14 yaş ve altı çocukların 13 Mayıs Çarşamba günü; 15-20 yaş arasındaki gençlerin ise 15 Mayıs Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verilecek.

Tüm bu açıklamaların ardından vatandaşlarımızın bu süreçte tedbiri elden bırakmamaları, sosyal mesafe kuralına uymaları, maske kullanmaları ve teması sıfıra indirmeleri gerekiyor.

https://www.facebook.com/akparti/videos/1177801779225477/

Yine parti sözcüsü Ömer Çelik, ”Bütün vatandaşlarımızın sağlığını ve sıhhatini gözeterek kolaylaştırıcı adımların atılması bizi kesinlikle rehavete sevk etmemelidir. Eğer rehavete sevk ederse sonrasında ciddi önlemler almak zorunda kalınabilir.” ifadesinde bulundu.

Normalleşme süreci ve 24 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığınca yayınlanan aşağıdaki genelgelerin üzerine tıklayıp tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Berber, Güzellik Salonu ve Kuaförlerin Açılması Genelgesi

65 Yaş ve Üzeri, 20 Yaş Altı, Kronik Rahatsızlığı Bulunan Kişilerin Sokağa Çıkma Kısıtlaması İstisnası Genelgesi

24 İlde 8.5.2020 Saat 24.00 İle 10.5.2020 Saat 24.00 Arasında Uygulanacak Olan Sokağa Çıkma Kısıtlaması

 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal mesafe uygulamasında titiz olmamız gerektiğine özellikle vurgu yapıyor. Yine Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İstanbul’da İstiklal Caddesinde çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak, ”İSTİKLAL CADDESİ, bugün iyi bir görüntü vermedi. Bir kareye bu kadar insan girmesi için çok erken. Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım.” ifadesinde bulundu.

 

5 Mayıs tarihli Türkiye Günlük Koronavirüs tablosu ile 6 Mayıs tarihli tablo arasında yaşanan farka dikkat çeken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ” Yoğun bakıma ve solunum cihazına ihtiyaç duyan hasta sayısı azaldı. Yeni vaka sayısında, sokağa çıkma kısıtına ara verilen günlerden kaynaklanan, beklenen sınırlar içinde bir artış oldu. Virüs bulduğu her fırsatı kullanıyor. Tedbirlere mutlaka uymalıyız.” dedi.

Kontrollü Sosyal Hayat

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca açıklamasına şöyle devam etti;

Koronavirüsle mücadelemizin ikinci döneminde, yeni dönemin ilk günlerindeyiz. Bu dönemde de başarı bazı koşullara bağlıdır. Başarının garantisi tedbirlere uymaktır. Tedbirsiz davranmak, tehdidin ortadan kalktığını varsaymaktır. Tedbir zorunludur, çünkü tehdit devam etmektedir. Yeni dönem, tipik bir normalleşme dönemi değildir. Hayatımızın, sağlığımızı garanti edecek şekilde kısmen özgürleşmesidir. Yeni dönem, tedbirlerle özlemlerin sentezidir. Başlayan günler, 11 Mart’tan bu yana gösterdiğimiz çabanın şimdiki ödülüdür. Ama bu ödül, büyük ödül değildir.

Bakanlığımız bir mobil uygulama geliştirdi. Hayat Eve Sığar adlı uygulamayı, KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT döneminin önemli ihtiyaçlarından biri olarak görüyoruz. Uygulama ücretsizdir. Amacı, günlük hayatta karşılaşabileceğiniz riskleri azaltmaktır. Örneğin, gideceğiniz yerdeki riski görebileceksiniz.

Karar ve sorumluluk federasyonundur

TFF, maçların devamına kendisi karar verdi. Bakanlık veya Bilim Kurulu olarak, öneride bulunmak istemediğimizi başkana ifade etmiştim. Federasyonun Sağlık Kurulunun, süreci nasıl yönetmeleri gerektiğiyle ilgili çalışma yaptığını da biliyoruz. Karar ve sorumluluk federasyonundur.

Restoranlar, kafeler açılmıyor

Bilim Kurulunun, Bakanlığımızın veya Hükümetimizin AVM’lerin kapatılmasıyla ilgili bir kararı olmamıştı. Faaliyetlerine ara vermişlerdi. Açılan; giyimevi, dükkân vb.dir. Restoranlar, kafelerse açılmıyor. Böyle bir karar yok.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.