DOLAR
32,5157
EURO
34,9332
ALTIN
2.423,79
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Konya’dan Dirilişin Şehri Bilecik’e Tarih Gezisi

Konya’dan Dirilişin Şehri Bilecik’e Tarih Gezisi. Selçuklu Belediyesi tarafından hazırlanan “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” projesi kapsamında Bilecik ve Söğüt’e kültür turlarının 4. etabı başladı.

Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hazırlanan program kapsamında 1200 vatandaşın yararlanacağı etkinlik 30 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Bugüne kadar üç etaptan 3800 kişinin yararlandığı etkinlikte vatandaşlar, Bilecik ve Söğüt ilçesindeki tarihi yerleri gezip görme imkanı bulacak. Dördüncü etabın tamamlanmasıyla birlikte 5000 Selçuklu Torunu bu tarihi yolculuğa tanıklık etmiş olacak.

Her gün Yüksek Hızlı Tren(YHT) ile Konya’dan Bilecik ve Söğüt’e günü birlik düzenlenen ziyarette 40’ar kişilik ekipler sabah 06.50’de YHT ile Konya Tren Garı’ndan Bilecik’e hareket ediyor.

Kültür gezisi kapsamında Bilecik’e gelen vatandaşlar, Bilecik’in tarihi ve eşsiz güzelliklerini yakından görme fırsatı buluyor.

Osman Gazi’nin Osmanlı Beyliği’nin temellerini attığı Bilecik’te Şeyh Edebali Türbesi, Orhangazi Camisi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Pelitözü Gölpark, Bilecik Şehir Müzesi, Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini gezerek, ilin tarihi ve kültürel değerleri ile sosyal yaşantısına ait görselleri yakında tanıma imkanı bulan vatandaşlar, Söğüt’te ise profesyonel rehber eşliğinde başta Ertuğrulgazi Türbesi olmak üzere Kuyulu Mescit, Hamidiye İdadisi, Söğüt Ulu Camii gibi tarihi yerleri gezdikten sonra yine aynı günün akşamında yüksek hızlı tren ile Konya’ya dönüş yapıyor.

Ecdadı anlamak tarihimize sahip çıkmakla mümkündür

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı düzenledikleri organizasyonun sıradan bir kültür organizasyonu olmadığının altını çizerek, ”Vatandaşlarımız Konya’ya döndüklerinde üzerlerinde ecdadımızın bizler için neler yaptığına tanıklık etmelerinin sorumluluğu ile dönüyorlar ve burada biriktirdikleri anıları sevdiklerine de anlatarak nasıl bir millet olduğumuzu bir kez daha hatırlatacaklar. Yoğun bir başvurunun olduğu ve bir gelenek haline gelen projemizin dördüncü etabında 1200 hemşehrimizi ecdad ile buluşturmayı planlıyoruz. Şeyh Edebali’nin vasiyeti hepimizedir, Ertuğrul Gazi ve Alplerinin yüreğindeki iman gücünü anlamak gerekir. Bizansı titreten ecdadın iman gücüdür. Biz bu yürekli kahramanların torunlarıyız. Bu şuurla tarihimize sahip çıkarsak ecdadımızı daha da iyi anlamış olacağız” dedi.

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Gösteri Salonunda 3 boyutlu Bilecik Fethi belgeselini izleyen konuklar, Bilecik’te olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, başta Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin olmak üzere kendilerini konuk eden belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.