DOLAR
32,5840
EURO
34,7992
ALTIN
2.514,18
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Koca Köyün Tek Sakinleri

Koca Köyün Tek Sakinleri. Foto Safari Söğüt-Domaniç 2019 etkinliğinde köyün tek sakinleri olarak ilgi çeken yaşlı çifte Söğüt Tarih Araştırma Düşünce ve Kültür Sanat Derneği üyeleri ile birlikte Bilecik Belediyesi çalışanları ziyaret gerçekleştirildi.

Bilecik’in Söğüt İlçesine bağlı Sırhoca Köyünde yalnız yaşayan Mustafa Turgutoğlu ve eşi foto safari etkinliğinde sanatçıların ilgi odağı olmuş, sosyal medyaya düşen fotoğraflar haber ajanslarının da dikkatini çekmiş ve ülke genelinde tanınır hale gelmişlerdi.

Bilecik Belediyesi Turizm Koordinatörü ve Yaşayan Şehir Müzesi Sorumlusu Mesut Ünver ve Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Rehberi Ertuğrul Gündüz, Sırhoca Köyünde ikamet eden Mustafa Turgutoğlu ve eşini ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette talep ve görüşlerini alan Bilecik Belediyesi görevlileri Mesut Ünver ve Ertuğrul Gündüz, yaşlı çift ile sohbet ederek, Belediye Başkanı Semih Şahin’in selamlarını iletti.

Yaşlı çifte gerçekleştirilen ziyaret hakkında bilgi veren Yaşayan Şehir Müzesi Sorumlusu Mesut Ünver, Söğüt Tarih Araştırma Düşünce ve Kültür Sanat Derneği Yönetimi öncülüğünde gerçekleştirilen “Foto Safari Söğüt-Domaniç 2019” etkinliğinde, fotoğraf sanatçıları ile Söğüt ve Domaniç ilçesi ve köylerini fotoğraflamışlardı. Söğüt ilçesinin ‘Sırhoca Köyü’ fotoğraflanırken, terk edilmiş bir köy statüsünde görünüm sergileyen köyde, iki kişinin yaşadığı fotoğraf sanatçılarının büyük dikkatini çekmişti. Köyde kendisi gibi ileri yaşta bulunan eşiyle birlikte yaşayan Mustafa Turgutoğlu büyük ilgi noktası olmuş; foto safaride çekilen fotoğrafların sosyal medyaya düşmesi ile, köye ziyarette bulunan Anadolu Ajansı ve TRT muhabirleri, Mustafa Turgutoğlu ile görsel mülakat yapmış, TRT dahil olmak üzere ulusal basında tanınır hale gelmişti. Bizler de Bilecik Belediyesi çalışanları olarak, tarihe tanıklık etmiş olan ve adeta köyü ile eşine bakan Mustafa amcayı ziyaret ettik. Ziyaretimizde Söğüt Tarih Araştırma Düşünce ve Kültür Sanat Derneği Başkanı Hasan Yıldız, Yönetim Kurulu Üyeleri Emrah Bekçi, Savaş Baş, Gülay Baş da yer aldı. Ziyaret sonunda kendilerinin de fotoğraflarının olduğu çerçeve ile birlikte çeşitli hediyeler sunarak, Belediye Başkanımız Semih Şahin’in selamlarını ilettik. Mustafa amca ve eşi de çok mutlu oldular’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.