DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Koç Spor Fest’in 14. Yıl Şampiyonları

27.05.2019
A+
A-

KOÇ SPOR FEST’İN BÜYÜK FİNALLERİ’NDE

ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest’in bahar etabı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde düzenlenen Büyük Finaller ile tamamlandı. 5 bini aşkın üniversiteli sporcunun mücadelesine sahne olan Büyük Finaller’de yüzme, atletizm, jimnastik, voleybol, hentbol, futbol, oryantiring, basketbol ve dağ bisikleti branşlarında şampiyonlar belli oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun ana sponsoru Koç Holding’in üniversiteli gençleri spor, müzik ve eğlence ile buluşturduğu, Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest, 14’üncü yılının bahar etabında büyük finallerini gerçekleştirdi. Yüzme, atletizm, jimnastik, voleybol, hentbol, futbol, oryantiring, basketbol ve dağ bisikleti branşlarında yapılan büyük finaller kapsamında 5 bini aşkın sporcuya Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

Gündüz Spor, Akşam 100. Yıl Coşkusu

Gündüz spor müsabakaları ve etkinliklerde keyifli anlar geçiren üniversite öğrencileri, 13 Mayıs’taki Gençlik Haftası’nın açılışında ise Koç Holding’in Büyük Önder Atatürk ve Silah Arkadaşları’nın Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği büyük halk yürüyüşüne katıldı. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Koç Holding iş birliğiyle 13 Mayıs’ta 1919 metrelik Türk bayrağı eşliğinde gerçekleşen “19 Mayıs’ın 100’üncü Yılında Yürüyoruz Yolunda” yürüyüşüne on binler katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a ayak bastığı yer olan Tütün İskelesi’nde sona eren yürüyüşün ardından burada kurulan Koç Spor Fest sahnesinde Aslı Gökyokuş ve Athena konser verdi. 60 bin kişinin katıldığı konserde Athena, Koç Spor Fest sahnesinde ilk albümleri Skalonga’dan son albümleri Altüst’e kadar hit olmuş şarkılarının yanı sıra farklı müzik türlerini kendi tarzlarında yorumladıkları repertuvarları ile gençlerle coşku dolu bir konserde buluştururken, Aslı Gökyokuş da yeni albümü Dünya’dan ve önceki çalışmalarından eski ve yeni tüm hit şarkılarını söyleyerek Samsunlu dinleyicileri kendine hayran bıraktı. Koç Spor Fest kapsamında, Setur ve Yapı Kredi’nin desteği ile düzenlenen KSF Talks seminerlerine ise 450 öğrenci katıldı.

2019 Koç Spor Fest Bahar Etabı’nda yer alan yeniliklerle mücadele ve fair play ruhu sahaların dışına taşındı

Koç Spor Fest’in programına bu yıl eklenen “Challange Zone” isimli parkurlarda yarışan öğrencilerle mücadele ve fair play ruhu sahaların dışına taşarak üniversite geneline yayıldı. Bireysel bağışçılık ve STK’lara destek kültürünün özellikle gençler arasında yaygınlaşması hedefiyle düzenlenen yardımseverlik koşusu “Adım Adım” iş birliğiyle düzenlenen ‘Adım Adım Kampüs Koşuları’nın da yedincisi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. 130 koşucu Adım Adım Kampüs Koşuları’na katılarak sivil toplum örgütlerinin bağış kampanyalarına destek oldu.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ayrıca, bu yıl hayata geçirilen ve sporu merkezine alarak sağlıklı bir yaşam için farklı konularda pek çok içeriği eğlenceli ve bilgilendirici bir yolla öğrencilerle buluşturan; aynı zamanda Koç Topluluğu şirketleri tarafından sağlanan fırsatlarla, öğrencilere kültür-sanat ve spor alanlarından aktiviteleri deneyimleme imkânı sunan istop isimli mobil uygulama ile tanıştı. İstop uygulaması festival süresince tüm illerdeki ve büyük finaldeki programa, spor karşılaşmaları, konserler, atölyeler, paneller gibi tüm etkinliklerin en güncel detaylarına erişim sağlarken tüm bu içerikleri sadece festival döneminde değil, sene boyu Türkiye’deki tüm öğrencilere sunuyor.

Anlık yarışmalar ve sürpriz içerikleri ile kullanıcılarla dinamik bir ilişki kuran istop uygulaması hem iOS hem Android uygulama marketlerinden kolaylıkla indirilebiliyor.

2019 Koç Spor Fest Şampiyonları

Türkiye Koç Spor Fest Yüzme Kadınlar Şampiyonu: Yeditepe Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Yüzme Erkekler Şampiyonu: Yeditepe Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Atletizm Kadınlar Şampiyonu: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Atletizm Erkekler Şampiyonu: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Cimnastik Şampiyonası Akrobatik Cimnastik Şampiyonu: Marmara Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Cimnastik Şampiyonası Aletle Cimnastik Şampiyonu: Pamukkale Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Cimnastik Şampiyonası Estetik Cimnastik Şampiyonu: Ege Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Cimnastik Şampiyonası Senkronize Trampolin Şampiyonu: Bursa Uludağ Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Cimnastik Şampiyonası Step Şampiyonu: Boğaziçi Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Voleybol Kadınlar Şampiyonu: İstanbul Ticaret Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Voleybol Erkekler Şampiyonu: İstanbul Aydın Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Hentbol Kadınlar Şampiyonu: Antalya Akdeniz Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Hentbol Erkekler Şampiyonu: İstanbul Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Futbol Erkekler Şampiyonu: İstanbul Aydın Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Oryantiring Kadınlar Şampiyonu: Bursa Uludağ Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Oryantiring Erkekler Şampiyonu: İstanbul Teknik Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Basketbol Kadınlar Şampiyonu: Bahçeşehir Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Basketbol Erkekler Şampiyonu: İstanbul Arel Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Dağ Bisikleti Kadınlar Şampiyonu: Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Türkiye Koç Spor Fest Dağ Bisikleti Erkekler Şampiyonu: Süleyman Demirel Üniversitesi

2019 KOÇ SPOR FEST ROTASI:

  • 18-19 Nisan 2019, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  • 24-25 Nisan 2019, Van 100. Yıl Üniversitesi
  • 29-30 Nisan 2019, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
  • 2-3 Mayıs 2019, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
  • 6-7 Mayıs 2019, Antalya Akdeniz Üniversitesi
  • 9-10 Mayıs 2019, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • 13-14 Mayıs 2019, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi

SAYILARLA KOÇ SPOR FEST:

  • 13 yılda 38 şehirde 40 üniversiteye gidildi, toplam 121 bin 400 kilometre yol kat edildi.
  • 220 binden fazla sporcu Koç Spor Fest’e katıldı.
  • 105 festivalde sahada 4 milyon, sosyal medyada ise 12 milyondan fazla gence ulaşıldı.
  • İlk senesinde üniversite spor oyunlarında branş sayısı 12 iken, son yıllarda bu sayı 62’ye yükseldi.
  • 400 tedarikçi ve 250 kişiden oluşan saha ekibiyle dev bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Ekipte üniversiteli gençler de istihdam ediliyor.
  • Koç Topluluğu Şirketleri Arçelik, Avis, Aygaz, Beko, Bilkom, Fiat, Ford, Grundig, Koçtaş, Opet, Sek, Setur, Tanı, Tat, Tüpraş ve Yapı Kredi de düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Koç Spor Fest’e destek veriyor.
  • Proje çerçevesinde geçtiğimiz yıllarda UNWomen, Turmepa, Çevko, Toplum Gönüllüleri Vakfı gibi birçok sivil toplum kuruluşuyla iş birliği yapılarak sahada öğrencilere sosyal sorumluluk odağında farklı içerikler sunuldu.

koç spor fest samsun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.