DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Kızılay Guinness’e Başvuruyor

Kızılay Guinness’e Başvuruyor

Kızılay’ın ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilen ve Kızılay’ın Avrupa Kıta Başkanı Seçildiği Uluslararası Kızılay Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu sona erdi. Genel Kurul’a 189 katılımcı 2 de gözlemci ülkenin katıldığını belirten Genel Başkan Dr. Kerem Kınık, “Bu insani yardım çalışmalarında bir rekor. Rekorun tescili için Guinness’e başvuracağız” dedi.

Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Kurulu ve Yasal Toplantıları, Kızılay’ın ev sahipliğinde 189 ülkeden bin 646 delegenin katılımıyla 5-11 Kasım 2017 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, kapanışta yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük insani yardım ağı olan Uluslararası Kızılhaç Kızılay Hareketi Yasal Toplantılarına ikinci defa ev sahibi olmaktan çok büyük onur duyduklarını söyledi.

Rekor katılım sağlandı

Genel Kurulun rekor katılımla gerçekleştiğini belirten Dr. Kınık, “Önümüzdeki günlerde bu katılımın Guinness dünya rekorları arasına tescil edilmesi ve birlikteliğimizin dünya çapında yankı bulması için başvuracağız. 189 katılımcı ülke ve KKTC ve Kosova’nın da gözlemci ülke olarak katılmasıyla Genel Kurulu 191 ülke ile gerçekleştirdik. Bazı ada ülkelerinden Antalya’ya ulaşmak 4 gün sürdü ancak neredeyse tüm dünya buradaydı” dedi.

2030 stratejisi hazırlanıyor

Bugün insanlığın karşılaştığı tüm zorluklar ve krizlerle baş etmek için daha güçlü bir Kızılay-Kızılhaç Hareketine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Dr. Kınık, şöyle devam etti: “Kızılay-Kızılhaç hareketi, hızlı değişimler, belirsizlikler ve krizler çağında daha güçlü olmalı. Antalya’da görüşmelerimiz sırasında tartışılan konulara ilişkin olarak bu büyük yardım ailesinin her zamankinden daha fazla bir araya gelmesi gerektiği oybirliği ile kabul edildi. Son bir hafta içinde, genel kurul toplantılarımızda, ikili ve çok taraflı görüşmeler, genel oturumlar ve paneller Gönüllülük ve Göç gibi önemli konular da dahil olmak üzere 2030 stratejisine temel olacak birçok konu ele alındı. 2020 stratejimize uyduğumuzda, hayatlar kurtarmaya ve zihinleri değiştirmeye devam edeceğiz. Burada verimli tartışmalarımız önümüzdeki on yılda, 2030 stratejisi oluşturmak için gerekli güncellemelere sağlam bir çerçeve oluşturuyor.

Yeni yönetim kurulu seçildi

Genel Kurulda aynı zamanda seçimlerde yapıldı. Federasyonun yeni Başkanı Francesco Rocca (İtalya Kızılhaçı) oldu. Federasyonun dört başkan yardımcılığından (Kıta Başkanlığı) biri Kızılay oldu. Genel Başkan Dr. Kerem Kınık önümüzdeki dört yıl Federasyonun Avrupa Kıta Başkanı olarak görev yapacak. Afrika Kıta Başkanı Abdoul Azize Diallo (Senegal Kızılhaçı), Amerika Kıta Başkanı Miguel Angel Villarroel Sierraalta (Venezuella Kızılhaçı), Asya-Pasifik Kıta Başkanı ise Chen-Zu (Çin Kızılhaçı) oldu. Dr. Kerem Kınık, 116 oy ile seçilirken rakibi Alman Kızılhaçı’nın Genel Başkanı Volkmar Schön ise 62 oy aldı. Avrupa Bölgesi’nin yönetim kurulu ise İspanya Kızılhaçı, İngiliz Kızılhaçı, Gürcistan Kızılhaçı, Danimarka Kızılhaçı ve Hırvatistan Kızılhaçı’ndan oluştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.