DOLAR
32,5837
EURO
34,7934
ALTIN
2.507,59
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Kentsel Dönüşümde Sözleşme İmzalamayın

Kentsel Dönüşümde Sözleşme İmzalamayın

Kentsel Dönüşümde Sözleşme İmzalamaya Çağırılan Ve Sözleşme İmzalayan Tüm Vatandaşlarımızı Uyarıyorum

 

Cumhuriyet ve İstiklal mahallelerinin sayın sakinleri:

31.05.2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında 6306 sayılı yasa ile kentsel dönüşüm gündemimize gelmiştir.

Yasanın çıkarılmasındaki asıl neden ülkemizde meydana gelen deprem ve doğal afetler sonucu yaşanan acı kayıplardır.

Ancak söz konusu yasa ilimizde ve Türkiye’nin diğer pek çok ilinde uygulama sırasında kentsel dönüşüm değil maalesef rantsal dönüşüm olarak düzenlemiştir.

İlimizde de Kentsel dönüşüm 2012 yılından itibaren konuşulmaya başlanmıştır.

Cumhuriyet ve İstiklal mahallelerimizde uygulanacağı Belediye tarafından duyurulan ve mahalle sakinlerinin fikri sorulmadan bir dayatma ile uygulamaya geçilen kentsel dönüşüm ile mahalle sakinlerinin tapu kayıtlarına şerhler konulmuş ve mülkiyet hakları sınırlandırılmıştır.

Gelinen son aşamadaise vatandaşımızın tepkileri sonucu ve yaklaşan yerel seçimler sebebiyle olduğunu düşündüğüm bir uygulama ile vatandaşımız görüşmeye çağırılmış ve sözleşme imzalamaya davet edilmiştir.

Değerli Cumhuriyet ve İstiklal Mahallesi sakinleri;

Sizlere uzatılan “ Muvafakat Senedi “ içeriğinde bulunan Genel Sözleşme Esaslarının maddelerini lütfen okuyunuz… Hem de çok dikkatli okuyunuz.!!!!!

Sizi bir oldubitti içine çekmeye çalışıyorlar.

Şöyle ki;

Sizlere imzalayın diye uzatılan sözleşme maddelerine göre:

(Madde1.3.)Bilecik Belediyesi üretilecek mimari projelerde değişiklik yapma hakkına sahiptir. İş bu muvafakat senedi kapsamında, uygulama esnasında konut m2’lerinde oluşabilecek değişiklikleri hak sahibi gayri kabili rücu eder diyor.

İmzalamayın,,,!!!

  1. Belediye mimarı değişiklik hakkını ve konut metrekarelerinde değişiklik yapma hakkını elinde tutuyor.

Sadece bu madde bile size anlatılan veya verileceği sözü edilen daire veya dairelerin verilemeyeceğini, görsel olarak size sunulanla yapılacak olanın başka olabileceğini göstermektedir.

Söz verdikleri konutlardan daha küçük konut imal edip arsanız veya konutunuz karşılığı alacağınız konutun vaat edilenden daha küçük olma durumu söz konusudur.

Yine vaat edilenden daha büyük konut imal edip belli olmayan fiyatla bedelini size ödetme yoluna gidebileceklerdir. Böyle olunca hem evinizden ve arsanızdan olacaksınız hemde üzerine para ödeyeceksiniz!!!

İmzalamayın.!!!!!

  1. İnşaatların ne zaman bitirileceği ve hak sahiplerine ne zaman teslim edileceği belli değil. Zira teslim tarihine ilişkin olarak muvafakat senedinde bir ibare yok.

İmzalamayın.!!!!

(Madde1.4) 80 m2 altında boş arsalarınız için sizlerle konut veya ticari alan sözleşmesi imzalanmıyor. Bu durumdaki arsa sahipleri yok sayılıyor.

İmzalamayın.!!!

  1. Tapu tahsis belgeleriyle 80 m2 arsa üzerinde evi olan ve fiilen iskân eden vatandaşlarıbundan dolayı hak sahibi saymayacağım diyor.

İmzalamayın…!!!

  1. ( madde1.7) Yapılacak konutlarda aynı daireye talep olması durumunda kura çekeceğim vatandaşı birbiriyle karşı karşıya getirileceğim diyor.

İmzalamayın..

  1. (Madde 1.8) İmzaladığın anda muvafakat senedinin ardından vatandaş tüm haklarını özellikle mülkiyet hakkını belediyeye devir etmiş olacak diyor.

İmzaladığın anda her türlü tasarruf sahibi belediye olacak diyor.

İmzalarsanız mülkiyet hakkınızı elinizden alacağım diyor.

İmzalamayın..!!!

  1. ( Madde 1.9) Para karşılığı devir ederseniz, paranızın size ne zaman ve nasıl ödeneceği belli değil diyor.

Vatandaşın hakkı yine gasp edilmek isteniyor.

Bu imza ile sadece haklarınızı değil çocuklarınızın yarınlarını da geri dönülemeyecek şekilde itirazsız ipotek altına veriyorsunuz.

İmzalamayın.

Bunlar tespit ettiğimiz eksik, yetersiz ve vatandaşın aleyhine olan muvafakat name içeriğindeki maddelerin sadece bazıları, halkı yani sizleri yanlış yönlendiriyorlar.

Ve sizler atacağınız imzalarla tüm bunlara onay verdiğinizi ve hiçbir şekilde itiraz hakkınızın olmadığını kabul ediyorsunuz.

Kısaca ne yaparlarsa yapsınlar artık geri dönüş hakkınızın olmadığını kabul ediyorsunuz.

 

Bireysel Hareket etmeyin.

Ortak çıkarlarda paylaşımcı olun.

Söylentilere kulak asmayın. Size anlatılanla yapılacak olanın farkında olun.

Sesiniz çıkarın. İtiraz hakkınızı kullanın.

Mülkiyet hakkınıza sahip çıkın.

Size dayatılan projenin değil gerçekte yapılacak projeni ne olacağını anlayın.

İtiraz bile edemeyeceğiniz sözleşmeleri kabul etmeyin.

 

Çözümlerimiz var, İmzalamayın… Çözümlerimizi bekleyin… CHP li Belediyeyi bekleyin. Kentsel dönüşümü beraber gerçekleştirelim… Bütün Çözümleri beraber gerçekleştireceğiz Mahalle halkının talepleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız. Cumhuriyet ve İstiklal mahallelerimizin sayın sakinleri ile Bilecik Kamuoyuna saygılarımla…

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.