Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Kentsel Dönüşümde Karar Vatandaşımızın

Kentsel Dönüşümde Karar Vatandaşımızın

Belediye Başkanımız Selim Yağcı, ”Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’nde proje ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Kentsel Dönüşümde karar vatandaşımızındır” dedi.

Başkanımız Selim Yağcı, basın mensuplarına çalışmalar ve bilgilendirmeler hakkında yaptığı açıklamalarda, Kentsel dönüşümde her kararın vatandaşlarımızın istek ve bilgisi dahilinde alınacağını kaydetti.

Bilecik’in uzun zamandır gündeminde olan bir konunun sonuna yaklaştıklarını dile getiren Başkanımız Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Bilecik’imizde kent dokusunun yenilenmesi geleneğimize bağlı yeni kent dokusunun oluşturulması kentsel dönüşüm faaliyetinin başlamasına ilişkin olarak uzun zamandır çalışma yapmaktayız. Bunu başlatırken baştan itibaren söylediğimiz gibi özellikle şehrimizin Cumhuriyet ve İstiklal Mahallesi’nin olduğu bölgelerde mevcut yapı stokunun deprem şartlarına uygun olamaması buralarda yeni yapılaşmanın çok az düzeyde olması projenin buralarda uygulanmasını gerekli kıldı. Öte yandan bu bölgenin jeolojik anlamda eğimli olması ve çok eski dönemlerde kurulan kendine özgü o anın ihtiyaçlarını gidermeye yetecek bir yapılaşma içinde olması ve aynı zamanda bu bölgede mülkiyet hakları noktasında halkımızı yeni yatırımları kendi başına yapmasına engelleyecek bir çok eksikliklerin ve sıkıntıların olması da çalışmanın buralarda yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. Mesela bir alan, tarla vasfındayken hiç imar parselasyonu yapılmadan üzerine hisseleri oranında kendi şartları içerisinde binalar yapıyoruz. Bugün bu binalar eskimiş yeni bir yapılaşmaya girildiğinde vatandaş zannediyor ki 250 metrekare yeri varken yeni 250 metrekare yere yapacağını zannediyor. Halbuki yasanın öngörmüş olduğu o yüzde kırklık oranlar düşülmeden yapıldığı için yeni yaptığında tüm vatandaşlarımızın gelip ve gerçekten ellerindeki kazanılmış haklardan kayıp olacağı gibi mülkiyet hakkına ilişkin sorunların olduğu bir gerçektir ve biz bütün bunlardan hareketle buralarda hemşerilerimizi rahatlatacak çok değer verdiğimiz halkımızı rahatlatacak çözümler üzerinde çalıştık ve toptan yenilenmeyle bu alanın top yekûn ele almakla gerçekleşir diye düşündük.”

HEMŞEHRİLERİMİZE EN UYGUN TEKLİFLERİ SUNACAĞIZ

”Bilecikli hemşehrilerimize en uygun teklifleri sunacağız” ifadelerini kullanan Başkanımız Selim Yağcı, açıklamasına şöyle devam etti:

”Meclisimizin bize vermiş olduğu bu yetkiye dayalı olarak biz kentsel dönüşüme ilişkin olarak firmamızla işbirliği içerisinde çalıştık. Devletimizin bu alandaki yetkili organları kimse, tümüyle görüştük ve bir çok şehirde olmayacak derecede kentsel dönüşüm projesi hazırladık. Hemşerilerimize bu konuda da iddialıyız. En uygun teklifleri sunacağız. Bu nasıl oldu şöyle oldu her kurumun kendine özgü güçlerinden imkanlarından girişimlerimiz sonucu faydalandık. Dün akşam meclis üyelerimizle bir toplantı yaptık ve meclis üyelerimizin kendi daire müdürlerimizin, amirlerimizin de içinde olduğu meclis üyelerimizin mülkleri olan noktalarda dün akşamdan itibaren ‘başkanım hemen getirin biz imzayı atalım’ diyen birçok teklifle karşılaştık.”

AMACIMIZ BİLECİK VE HEMŞEHRİLERİMİZİN FAYDASINI SAĞLAMAKTIR
Proje hakkında yanlış ve asılsız ifadelerin kullanıldığını dile getiren Başkanımız Selim Yağcı, ”Kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm” iddialarına da cevap olarak, şunları söyledi:

”Bizim amacımız burada kentsel dönüşüm hani bazıları diyor ‘kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm’ gibi bir ifadeler kullanıyorlar. Rantsal dönüşüm nasıl olur biliyor musunuz arkadaşlar. Rantsal dönüşüm, eğer buranın yoğunluğu normal imar şartları uygulanırsa 3800 konut olması gerekir. Siz buraya 3800 konut yerine 5000 konut yaparsanız 6000 konut yaparsanız vatandaşın yapacağından fazla yapar buradan da belediyeye veya ilgili kurumlara pay çıkarırsanız veya ilgili müteahhitlere pay çıkarırsanız rantsal dönüşüm olur. Ancak burada 3800 konut yapılacak yere 2657 konut yaparsanız rantsal dönüşüm değil bu gerçekten kamuya yönelik şehre yönelik o insanın huzur refahına mutluğuna geleceğine yönelik çalışmadır. Bu ne demek biliyor musunuz buranın yoğunluğunun gelecek zaman içerisinde baktığımızda neredeyse yarı yarıya azaltmak demektir ve buralarda yaşam kalitesini yükseltmek daha çok meydan otopark daha çok çocuk parkı daha çok spor daha çok sosyal donatı alanı demektir.”

PROJEYİ EN İNCE AYRINTILARINA KADAR ANLATACAĞIZ

Başkanımız Selim Yağcı, ”Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisin’nde vatandaşlarımıza çalışmalar hakkında en ince detayına kadar bilgi vereceklerini belirterek, ”Bu projemizin tabi bir çok ayrıntıları var ama bu zaman kadar konuşmadık konuşmamamızın bir sebebi vardı çünkü şunu biliyorduk yaptırdığımız anketlerde biliyorduk. Hemşerilerimiz temel olarak kentsel dönüşüme karşı değil büyük bir oranda kentsel dönüşümü istiyorlar ama neyi ne kadar vereceğimizi ne kadar süre içerisinde bu çalışmaların başlayacağını ve esas itibariyle evine karşılık arsasına karşılık kendisinin alabileceği hakların ne olduğunu bilmek istiyor. Bu konuda biz hemşerilerimize en azami en üst seviyede ne verebiliriz kaygısı ve çalışması içerisinde olduğumuz için bu zamana kadar bu gecikti. Ama çok şükürler olsun ki bugün geldiğimiz noktada iddialı bir şekilde söylüyoruz.” ifadelerini kullandı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.