DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Kenan Sofuoğlu Bilecik’e Geliyor!

Şampiyon Sporcu Yüz Yüze Projesi’ne Destek Verecek

Kazandığı dünya şampiyonluklarıyla ülkemizin motor sporları alanında gurur kaynağı olan Milli Sporcu, AK Parti Sakarya Milletvekili, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Kenan Sofuoğlu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından hayata geçirilecek ‘Yüz Yüze’ projesine destek vermek için Bilecik’e geliyor. İlimizde yaşayan özel gereksinimli çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine destek olmak amacıyla hayata geçirilecek proje kapsamında, 40 çocuğa yüzme havuzunda hekim kontrolünde, fizyoterapist ve yüzme antrenörleri eşliğinde su içi egzersizler yaptırılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Yönetimi ve Bilişim Sistemleri Kulübünün yürütücülüğünde, Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Raif Zileli’nin koordinatörlüğünde, Bilecik Belediyesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün ortaklığıyla gerçekleştirilecek projenin protokolü, Kenan Sofuoğlu’nun da katılacağı törende imzalanacak.

Yüz Yüze Projesi’yle ilgili Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden yapılan açıklamada; gönüllülük esasına dayalı Proje’nin amacının, ilimizde yaşayan özel gereksinimli öğrencilerin su içi egzersizlerle bilişsel, duyuşsal ve motorik özelliklerinin geliştirilerek üniversite öğrencileriyle birlikte sosyal hayata aktif katılımlarının sağlanması olduğu ifade edildi. Proje’nin diğer önemli amaçları arasında üniversite öğrencilerinin özel gereksinimli çocuklara karşı farkındalıklarının geliştirilmesi de yer alıyor.

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı yüzme havuzunda gerçekleşecek egzersizler için öğrenciler okul çıkış saatinde okuldan servis ile alınarak havuza getirilecek ve yine servisle evlerine bırakılacak. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin daha önce hayata geçirdiği “Kampüste Hayat Var”, “Neşeli Günler” ve “Benimle Oynar Mısın?” adlı sosyal sorumluluk projelerinin devamı niteliğinde olan “Yüz Yüze” projesi, haftada iki gün, günde iki saat olmak üzere üç ay boyunca devam edecek. 05.03.2019 tarihinde başlayacak proje 04.05.2019 tarihinde son bulacak. Projenin protokolü 01.03.2019 tarihinde saat: 18:30’da Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde imzalanacak. Milli Sporcu Kenan Sofuoğlu’nun Onur Konuğu olacağı törene, projeye katılan özel gereksinimli öğrenciler, aileleri, gönüllü üniversite öğrencileri ve proje ortağı kurumların temsilcileri katılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.