DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Karpuzda Çiftçinin Yüzünü Güldüren Fiyatlar

Karpuzda Çiftçinin Yüzünü Güldüren Fiyatlar. Bilecik’in Osmaneli İlçesinde Tarım ve Orman Bakanı ve Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı tarafından açılan karpuz sezonu alım fiyatlarıyla çiftçiyi memnun ediyor.

Osmaneli Belediyesinin yatırımını tamamladığı Toptancı Hali bir çok alıcının ilçeyi tercih etmesini pazarın hareketlenmesini sağladı. 30 işyeri ile hizmet veren halin yanı sıra, bu yıl oluşturulan kalıcı karpuz pazarı, traktörler için yapılan kapalı alan ile ürünleri güneşten ve diğer etkenlerden de korundu.

Osmaneli’de karpuz ekili alan 12.000 -15.000 dönüm arası. Karpuz rekoltesi ise 100.000-120.000 Ton arası. Şu an fiyatlar 1,00 -1,50 TL/Kg arasında değişiyor. Karpuzda çiftçimizin yüzü gülerken, kavun, şeftali ve diğer ürünlerde de iyi fiyatlarla pazar oluşuyor. Osmaneli Belediyesi Toptancı Hali çiftçimizin ürünlerinin daha iyi fiyatlarla satılması için büyük katkı sağladı. Alıcılar devlet garantisinde direk üreticilerle temas sağlıyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri büyük marketler Toptancı Halinden ürün alıyor. Osmaneli Toptancı Hali çiftçimiz için büyük bir güç oldu.

Belediye Başkanı Münür Şahin,”Tarım ve çiftçilerimiz için yaptığımız yatırımların katkı sağladığını görmek bizi mutlu ediyor. Sadece Osmaneli çiftçisinin değil Bilecik ve çevre ilçelerinde ürünlerinin pazarda olduğunu biliyoruz. Yöresel Ürün Üretme Tesislerimiz, Mezbaha Tesislerimiz, Toptancı Halimizle belediye olarak çiftçimize destek oluyoruz. Çok yakında büyük ölçekli soğuk hava deposu inşa ederek yine çiftçimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Osmaneli Belediyesi tüm yatırımları ve projeleri ile örnek belediyedir”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.