DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Karga Beslemek İsteyen Onu Bulacak

Karga Beslemek İsteyen Onu Bulacak. Bilecik’in güvercin sevenlerinden ve Türkiye Güvercin Forum’da supervisor Erkan Akkurt’un yanına gelen karga ile diyaloğu dikkat çekti.

Bilecik’in güvercin sevenlerinden Akkurt, ”Bundan sonra böyle ” diyerek başladığı videoda, ”Karga beslemek isteyen varsa ilk önce beni bulacak” dedi.

Akkurt’un paylaştığı video bir çok kişi tarafından beğenildi ve yorum aldı. Hatta Akkurt’a tıpkı güvercinlerde olduğu gibi kargayı ne zaman açık arttırmaya çıkaracağı soruldu.

https://www.facebook.com/erkan.akkurt.92/videos/2726943124248824/

Kargaların çok uzun bir ömür yaşadığına dair rivayetler olsa da rivayet olarak kalmıştır. Kargaların asıl ömürlerinin yaklaşık 15 yıl olduğu biliniyor.

Karga, Türk Dil Kurumunda (TDK) Kargagillerden (karga, kuzgun, saksağan, alakarga, treepies, dağ kargası ve göknar kargası gibi cinsleri kapsayan ötücü kuşlar familyasıdır.), kanatları geniş, tüyleri kara renkte, tarla ve bahçelere çok zarar veren kuş (Corvus) olarak tanımlanıyor.

Kuzgun ise, ötücü kuşlar takımının kargagiller familyasından, Kuzey Amerika’nın dağlık, fundalık yerlerinde bulunan, tüyleri siyah renkte olup mavi renkte parlayan bir tür kuş, karakarga (Corvus corax) olarak tanımlanıyor. (TDK)

Kargalar zekice hareketleri ile bir çok belgesele konu olan kuşlardır.

Kargaların ceviz yemek için gösterdikleri çaba ve cevizin kabuğunu kırmak için gösterdikleri zekice hareketler ülkemizde vatandaşlar tarafından çekilen videolarda kayıt altına alınmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.