DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
ALTIN
2.496,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Karantinaya Alındı ve Organizasyonlar İptal Edildi

Karantinaya Alındı ve Organizasyonlar İptal Edildi. Bozüyük İçköy Mahallesi Karantinaya Alındı ve 14 günlük karantina süresince İçköy Mahallesinde yapılacak olan düğün, nişan, sünnet gibi tüm organizasyonların iptal edilmesine karar verildi.

Karantinaya Alındı ve Organizasyonlar İptal Edildi

Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada; Aşağıköy ile Bozüyük ilçesi İçköy mahallesinde toplu katılımlı programlar (düğün, mevlid) nedeniyle pozitif vakalar görülmüş olup, temaslı sayısının çokluğu, vakaların bulaşı riskini azaltmak ve alınan tedbirlerin etkinliğini sağlamak üzere belirtilen yerleşim birimlerinde kısmi ve genel karantina uygulanması yönünde karar alındığı kaydedildi.

Bilecik Valiliği, tüm dünyayı ve ülkemizi de etkileyen ve son zamanlarda yayılma gösteren Koronavirüs (COVID-19) ile  mücadeleyi hep beraber yapabiliriz. Sevinçlerimizi hüzne çevirmeden maske- mesafe- temizlik hususlarına azami özen göstermek durumundayız. Toplu programlarda daha da özenli ve dikkatli olalım.

Bozüyük İlçe Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27 ve 72’nci maddeleri gereği 17/08/2020 tarihinde saat 17 :00′ da Kaymakam Hasan Yaman’ın Başkanlığımda Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Büşra Özmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdür V. İsmail Aksu, Bozüyük Devlet Hastanesi Başhekim V. Dr. S. Feza Özdemir, Serbest Eczacı Muharrem Can Peri’in iştiraki ile toplandı.

Toplantıda:

1- ) Bozüyük İlçesi İçköy Mahallesinde COVİD-19 pozitif vakanın olması, vakanın İstanbul’da katıldığı düğünde temasının olması, İçköy Mahallesinde yapılan düğünün ev sahibi olması, düğüne katılımın çok fazla olması ve vakanın temaslı sayılarının çokluğu nedeni ile COVİD-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla 17.08.2020 tarihi saat 20:00′ dan itibaren 31/08/2020 tarihi dahil saat 20:00′ a kadar giriş-çıkışlarm izine bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına;

2- ) Yukarıda belirtilen tarihlerdeki 14 günlük karantina süresince İçköy Mahallesinde yapılacak olan düğün, nişan, sünnet vb. tüm organizasyonların iptal edilmesine;

Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına.

Oy birliği ile karar verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.