DOLAR
32,4752
EURO
34,9525
ALTIN
2.437,31
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Kalp damar yaşınızı biliyor musunuz?

Kalp damar yaşınızı biliyor musunuz?

Kalp-damar hastalıkları, ölüm sebepleri arasında ilk sıradaki yerini koruyor. Hipertansiyon, şeker, kolesterol, fazla kilolar, sigara tüketimi ve stres hastalığın başlıca sebepleri arasında yer alıyor.

Kalp damar hastalıklarının teşhisini kolaylaştıran yeni bir yöntem geliştirildi. Bu yöntemle damarın elastikiyeti ölçülebiliyor.

Öncelikle hastanın kilosu, yaşı ve boyu ile ilgili bilgiler sisteme giriliyor. Ardından tıpkı tansiyon ölçer gibi hastanın damar yaşı belirleniyor.

Kan testleri de yapıldıktan sonra hastanın kalp-damar hastalığına yakalanma riski ortaya konuyor.

Dr. Yüksel Büküşoğlu “Kardiyovasküler hastalıklar gerçekten risk faktörü. Bunu erken dönemlerde saptayabilmek çok çok önemli. Eğer siz 100 hastadan bir hastayı erken dönemde yakalayabilirseniz bu hastanın hayatını kurtarmış olursunuz.” dedi

Özellikle 35-40 yaşından sonra kalp damar hastalıklarını önceden tespit edebilmek için damar yaşının ölçtürülmesi tavsiye ediliyor.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.