DOLAR
32,5021
EURO
34,5289
ALTIN
2.495,53
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

“KADIN ÖLÜLERİ” SAHNELENDİ

“KADIN ÖLÜLERİ” SAHNELENDİ

 

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri’nde “Kadın Ölüleri” adlı oyun beğeni ile izlendi.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI’nın eşi Emine BAKICI, AK Parti Kadın Kolları ve kadın tiyatro severler katıldı. 25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü öncesinde kadın sorunlarını anlatan oyun yoğun ilgi gördü. Oyunda 5 ölü kadının hikâyesi üzerinden kadınların toplumsal hayatta karşılaştığı sorunlar anlatıldı. Eylem ÖDEN, Ayşe TAŞTEMEL, Nurhan USLU, Gamze AVCI ve Derya ŞABAN’ın oynadığı “Kadın Ölüleri” oyunu izleyenlerden tam not aldı. Oyunun sonunda sahneye gelen Bozüyük Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Esat ZENCİR, tiyatro ekibine ve oyunun yönetmeni Nazif USLU’ya Tiyatro Günleri’ne katılımları için teşekkür ederek kendilerini Bozüyük’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Oyunun yönetmeni USLU’ya günün anısına Teşekkür Plaketi  takdim eden ZENCİR, kadınların töre, aile içi şiddet, ensest ilişkiler sonucu öldürülmeleri ve intihara sürüklenişini anlatan oyunun günümüz gerçeklerini dile getirdiğini ve bunun tiyatro sahnesinde izleyenlere birebir aktarıldığını ifade ederek oyuncuları başarılı performansları nedeni ile tebrik etti.

Yönetmen Nazif USLU ise “Yaşadıklarımızla, yaşanılanlar ile yüzleşmek kolay değildir. Ama bir şekilde de yüzleşmemiz gerekiyordu. Biz önce kendimizle yüzleşmek için bu hikâyeyi sahneye taşıdık. Sonra seyircimizle birlikte yüzleşebildik Bozüyük’e ilk defa geliyorum. Bizleri buraya davet eden Bozüyük Belediye Başkanı Sayın Fatih BAKICI’ya çok teşekkür ediyorum. Bu festivali düzenlemesi çok önemli. Sanat insanı iyileştirir. Sanat yaralarımızı, bozulan dokularımızı iyileştirir. Sanat insanı onarır. Bu anlamda burada yapılan tiyatro günleri çok değerli, çok kıymetli. Kendilerine çok teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.