DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
ALTIN
2.326,75
BIST
9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İtfaiye Ekipleri Canlarını Hiçe Saydı

Bilecik’te İtfaiye Ekipleri Canlarını Hiçe Saydı

Alınan bilgilere göre, Bilecik Küçük Sanayi Sitesi 5. Sokak’ta ki özel bir işletmede çıkan yangına müdahale etmek için sevk edilen ekipler, vatandaşın canına, malına zarar gelmemesi ve yangının büyüyüp çevreye yayılmaması için elektrik akımı kesilmeden canlarını hiçe sayarak müdahalede bulundu. Bu esnada Bilecik Küçük Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ergül ile Küçük Sanayi Sitesi Müdürü Gürsel Pakel yangının çıktığı işletmeye geldi. Polis ve itfaiye ekipleri olay yerinde yer alırken, Ergül, elektrik dağıtım firması görevli personeli geç geldiği iddia ederek, itfaiye ekiplerinin elektrik akımı kesilmeden kendilerini riske atıp müdahalede bulunmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Elektrik Dağıtım Firmasının geç gelmesinin sebebi nedir?

Bilecik Küçük Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ergül, çıkan yangında elektrik dağıtım firması görevli personelinin geç geldiğini iddia ederek, Bilecik Belediyesi İtfaiye ekiplerinin kendi hayatlarını riske atıp yangına müdahalede bulunmasına neden olduğunu söylemişti. Elektrik dağıtım firması görevli personeli kaç dakika olay yerine geldi? Belirtildiği gibi bir geç kalma durumu söz konusu mu ? Bu soruların cevapları merak edilirken, elektrik dağıtım firmasının ihbar hattının telefon açıldığında nereye bağlandığı da ayrı bir önem taşıyor.

Elektrik hattından kaynaklanan yangınlara nasıl müdahale edilir?

Yangın yerindeki elektrik kaçağı, müdahale eden kişiyi tehdit eden en büyük tehlikelerden biridir. Yangına müdahalede en büyük silah sudur ve su da elektriği iletir. Dolayısıyla su sıkarken çarpılma ve ayrıca dokunarak çarpılma tehlikesi hayli yüksektir. Elektrik kurumu tarafından aksi belirtilmedikçe tüm teller ve metal kısımlar elektrikli olarak kabul edilmelidir. Sarkan kablo, metal gaz, su ve kalorifer boruları ile demir çitlerden uzak
durulmalıdır. Yangın yerinde önce elektrik şalteri indirilerek veya sigorta sökülerek, mümkün
değilse elektrik kurumundan yardım istenerek elektrik kesilmelidir. Bu arada elektrik kesildiği için gündüz penceresiz odalarda ve zemin altındaki katlarda, gece tüm yangın yerinde gizli karanlık tehlikesi ortaya çıkar. Bu nedenle müdahaleci personel el fenerini daima yanında bulundurulmalıdır.
Elektriğin tehlike sınıflandırması;
• 0–65 Volt: Tehlikesizdir. İnsan vücudu bu gerilime dayanabilir.
• 66–1000 Volt: Tehlikeli alçak gerilim.
• 1001 Volt ve Üzeri: Tehlikeli yüksek gerilim

MÜDAHALE MADDESİ ALÇAK GERİLİMDE MÜDAHALE MESAFESİ (metre) YÜKSEK GERİLİMDE Müdahale MESAFESİ (metre)
CO2 1 5
KKT (BC Tozu) 1 5
KKT (ABC Tozu) 1

Elektrik tehlikesi tehdidi altındaki yangın yerlerinde kuru elbise ve yalıtkan eldiven ile
çalışılmalıdır. Kazazedeye dokunmak hatta yaklaşmak bile tehlikeli olabilir. Önce elektrik
kesilmeli, kesilemiyorsa kuru odun, kuru elbise gibi tamponlar aracılığıyla kazazede
elektrikli kısımdan uzaklaştırılmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.