DOLAR
32,5748
EURO
34,8890
ALTIN
2.436,58
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99. Yılı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99. Yılı. İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla tüm ilde anma programları düzenlendi.

Bilecik’te Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezindeki anma programında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yücel Gürsoy, Türk milletine ve onun kahraman ordusuna ithafen yazdığı İstiklal Marşı’nın, milletin olduğunu ve milletine mal olduğunu söylediği konuşmasında; “İstiklal Marşı’nın, gerek muhtevası bakımından gerekse duyuş ve duyarlılık bakımından bilhassa şiirsel anlamının yüklendiği misyon bakımından gerçek bir “milli mutabakat metni” olduğunu ifade eden Gürsoy, “Başını İngiltere ve ile Fransa’nın çektiği düşman devletler topluluğu, Anadolu topraklarını sömürgeleştirmek, milletimizin burada kalmış olan topraklarını da işgal etmek istiyorlardı. Milletimizden yükselen güçlü ve kararlı itirazın sesi olmuştur.

Mehmet Akif, İstiklal Marşı, işte bu cesaret ve sömürgeleşme baskısına itirazın, gür ve güçlü sesidir. Esaretin cesaretle yıkıldığı bir savaşın meşalesini yakan kıvılcım olmuştur.

Ülkemizin içinde bulunduğu imkan ve şartlarda “Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim, inlemeli” diyen Mehmet Akiflere ve İstiklal Marşımıza dikkatle kulak vermeli, her kim olursa olsun vatanın bir karış toprağına göz dikenlere karşı uyanık durmalıyız.” dedi.

Öğrencilerin sunduğu “İstiklal Marşının doğuşu ve Mehmet Akif” konulu oratoryonun ardından, İstiklal Marşını ezbere ve şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Gürses ile Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, ödüllerini verdi.

Ayrıca törene, Vali Yardımcıları Akın Yılmaz ve Rahmi Köse, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Bozüyük’te de Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezinde Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen anma programı yoğun ilgi gördü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Bozüyük Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir, Türk Milletinin yaşadığı Kurtuluş Savaşının önemine değinerek, “çalışan ve alanında başarılı olan her Türk genci, hem milletine faydalı olmanın hem de Akif’in ilim ile ilgili sözlerini tutmanın gururunu yaşayacaktır” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Demir konuşmasının devamında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yaşamına dair bilgiler vererek, öğrencilere nasihat niteliğindeki yapıtlarından örnekler verdi. Konuşmanın ardından program Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okunan şiirler ve sahnelenen oratoryo ile devam etti. Program sonunda öğrencileri tebrik eden protokol üyeleri, öğretmenlere de teşekkür etti.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliklerine Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Garnizon Komutanı Yzb. Murat Günhan, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Serkan Aktay, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Koparan, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gölpazarı’nda Gölpazarı Halk Eğitim Merkezinde anma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirlerin okunması, tiyatro ve sinevizyon gösterileri ile devam ederek, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Gölpazarı Belediyesince İstiklal Marşının kabulünün 99. yılı münasebetiyle hazırlatılan video büyük beğeni aldı. İstiklal Marşımızı başkanından, öğrencisine, işçisinden, kepçecisine, polisinden zabıtasına İstiklal Marşımızın okunduğu video takdirle karşılandı.

Gölpazarı’nda Gölpazarı Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen anma programına Gölpazarı Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, Belediye Başkanı Sayın Hayri SUER, Protokol Üyeleri ile birlikte öğretmen ve öğrenciler katıldı.

https://www.facebook.com/belediyegolpazari/videos/652654738867648/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.