DOLAR
32,5996
EURO
34,7963
ALTIN
2.506,02
BIST
9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

İstanbul Sevdası Bilecik’te Yakalattı

İstanbul’a Gezmeye Gideceklerdi Yakalandılar

Yasa dışı yollardan yurda giriş yaptığı belirlenen Afganistan uyruklu şahıslar Bilecik Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan uygulamada yakalandı.

Ankara Polatlı’da Bir Yıldır Çobanlık Yapıyorlardı

Alınan bilgilere göre, ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye’ye kaçak yollarla  giriş yapan ve bir yıldır Ankara Polatlı’da çobanlık yaparak hayatlarını idame ettiren Aziz Muhtar ve Abdülkadir Amiri adlı Afganistan uyruklu şahıslar Bilecik Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce İstasyon mevkisinde yapılan uygulamada yakalandı.

Çantaları Didik Didik Arandı

Trafik ekiplerince yapılan uygulama kapsamında durdurulan otobüste yapılan kontrolde, belgelerini ibraz edemeyen ve yanlarında sadece Afgan kimlikleri bulanan Aziz Muhtar ve Abdülkadir Amiri otobüsten indirildi. Yasa dışı yollardan yurda giriş yaptığı belirlenen Afganistan uyruklu şahısların çantaları Terörle Mücadele (TEM) ekiplerince arandı.

İstanbul’a Gezmeye Gideceklerdi

Ankara Polatlı’da çobanlık yaptıklarını ve bir iki günlüğüne patronlarından izin aldıklarını ifade eden Muhtar, İstanbul’a gezmeye gitmek için yola çıktıklarını söyledi.

Yabancı uyruklu şahıslar Bilecik Göç idaresi Müdürlüğüne gönderildi.

Kaçak yolcu taşıyan firmalara da adam başı yaklaşık 2 bin tl cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’nin (U-ETDS) devreye girmesiyle birlikte ulusal güvenlik açısından büyük bir adım atılmış, özellikle şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların, yolcunun T.C kimlik bilgileri kaydederek U-ETDS üzerinden kayıt altına alınması sağlanmıştı. Böylelikle kolluk kuvvetleri şüpheli bir isim girişi yapıldığında daha kolay bir şekilde işlem yapabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.