DOLAR
32,5971
EURO
34,8409
ALTIN
2.495,63
BIST
9.471,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİNDEN PANEL

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİNDEN PANEL:

‘HZ. PEYGAMBER (SAV) VE GENÇLİK’

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, 17-24 Kasım Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla ‘Hz. Peygamber (sav) ve Gençlik’ konulu bir panel düzenledi. Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Alemdar’ın başkanlığını yaptığı panelde, bölüm hocaları Dr. Öğr. Üyesi Adnan Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Yalçın ve Dr. Öğr. Üyesi Nuran Döner birer konuşma gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ve Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş’un da katıldığı konferans

Öğr. Gör. Ramazan Çöklü’nün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda kürsüye gelen Müftü Necati Akkuş, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mevlid-i Nebi Haftası’nın konusunun Hz. Peygamber (sav) ve Gençlik olarak belirlenmesinin son derece isabetli olduğunu söyledi. Nüfusumuzun %40’a yakınının gençlerden oluştuğunu hatırlatan Akkuş, 25 milyonluk bu muazzam potansiyelin gerek dinimiz, gerek vatanımız, gerekse istikbalimiz ve istiklalimiz için son derece önemli olduğunu ifade etti.

Panel öncesi açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, Hz. Peygamber’in sünnetinin, hadislerinin ve yaşantısının sadece gençlere değil, 7’den 70’e tüm insanlığa rehber olabilecek bir örnek olduğunu ifade etti. Konuşmasında ‘sünnet’ kelimesinin kelime manasına ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Rektör Taş, sünnetin geçmişte yaşanıp bitmiş bir tavır olmadığını, günümüzde de devam eden gelenekselleşmiş bir davranış modeli olduğunu söyledi. Hadis ve sünnetin Kur’an-ı Kerim’in bizlere aktardığı bilgilerin uygulamaya dönmüş şekli olduğunu belirten Rektör Taş, bu haliyle hadislerin Kur’an’ı tamamlayan bir yönünün olduğunu  söyledi.

Panelin oturum başkanı Doç. Dr. Yusuf Alemdar, konuşmasına programın başında okunan Kur’an tilavetine konu olan Ali İmran Suresinin 144-148. ayetlerinin mealini dinleyicilerle paylaşarak başladı. Alemdar, panelin sonunda yaptığı kapanış konuşmasında ise Müslüman dünyasının içinde bulunduğu zor koşullara dikkat çekti ve bu durumun bizzat Müslümanlarca çok iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi. Kur’an-ı Kerim’in çeşitli ayetlerinden örnekler veren Alemdar; Allah’ın inanlara yardım edeceği ve onları zafere ulaştıracağı konusunda açıkça sözü olmasına rağmen, günümüz dünyasında yaşanan çelişkiyi dinleyicilerin dikkatine sundu. “Sünnet, şekilden, gösterişten, kılıktan, kıyafetten ibaret değildir” diyen Alemdar, sünnetin yaşayıştan, hayat tarzından ibaret olduğunu söyledi ve mevcut durumun da bu özü kaybettiğimiz için gerçekleştiğini ifade etti. Konuşmasını ‘din’ ifadesinin anlamını hatırlatarak sonlandıran Alemdar, dinin ‘insani ilişkiler’ ve ‘güzel ahlak’ demek olduğunu belirtti ve “Ahlakınız ne kadar güzelse, insanlara muameleniz dürüstlüğe, doğruluğa ne kadar dayanıyorsa, sizin inancınız o kadar kemale ermiştir, o kadar doğrudur, o kadar Hakk’a ve hakikate uygundur.” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.