DOLAR
32,6563
EURO
34,8392
ALTIN
2.510,19
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

İŞGEM Projesinin Protokolü İmzalandı

İŞGEM Projesinin Protokolü İmzalandı

Osmaneli Belediyesi BEBKA destekli hibe programlardan yararlanmaya devam ediyor.Bugüne kadar BEBKA ile Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesisi, Sürekli Eğitim Merkezi, Hisarcık-Beşevler Köyünde Paketleme ve ambalajlama tesisi ve sonrası ayva lokumu, salca üretimi, meyva suyu üretimi vb projelerini gerçekleştiren Osmaneli Belediyesi bugün imzalanan protokolle İŞGEM projesine de başladı.

Bugün BEBKA genel sekreteri İsmail Gerim ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin arasında imzalanan protokolle İŞGEM projesi devreye girdi.1.500.000 TL’lik projede Tarihi Çarşıdaki konaklar restore edilerek İş Geliştirme Merkezi olarak değerlendirilecek.Tarihi Çarşı bu proje ile tekrar eski günlerine dönecek. Restorasyonlarına başlanan tarihi çarşıda ayrıca kaybolmakta olan mesleklerde tekrar canlandırılacak. Tesbih atölyesi, lefke bezi üretimi, helva üretimi, ayakkabı imalat atölyesi, demircilik, otel, resteurant vb işletmeler tarihi çarşıda iş geliştirme merkezi içinde yer alacak.

İŞGEM Türkiye de yeni bir kavram, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yer aldığı bu modelde başarı sağlandığında ilçeye büyük katkılar sağlanmış olacak. Çok kısa bir sürede Safranbolu, Beypazarı gibi konakları ile ünlü bir turizm kenti olacak Osmaneli yurt içi ve yurt dışında çok bilinen ve tercih edilen yerleşim yeri olacak.

İŞGEM Protokol konusunda açıklamalarda bulunan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Türkiye de yapılan İŞGEM çalışmaları içinde Osmaneli Tarihi Çarşısında çok güzel bir örnek olacağı, Tarihi Romalılar öncesine dayanan ve Osmaneli de yaşamış 18 bilinen medeniyetin pazarı, alışveriş mekanı ve çarşısı olmuş bu tarihi mekanda İŞGEM çok değerli bir katkı olacak denildi.

Başkan Şahin;”Bu protokol töreninde bizlerle olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr Nurgül Özbay, Fahri danışmanımız Prof Dr İsa İpçioğlu, İşkur İl Müdürümüz Ayhan Tozan, Kosgeb İl Müdürü Kadir Er, Osmaneli ilçesi kamu kurum ve kuruluşlarının değerli yöneticileri, Muhtarlar, Sivil Tolum Örgütleri ve her zaman projelerimize destek olan Osmaneli Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Yıldız ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz”dedi.

Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamanın devamında,”Bu projenin gerçekleşmesinde emeği olan Valimiz Doc Dr Tahir Büyükakın, Milletvekilimiz Selim Yağcı, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, BEBKA Bilecik Koordinatörü Fatih Aydın, BEBKA Yönetim Kurulunun Başkan ve değerli üyelerine, Osmaneli Belediyesi Proje Ekibimize çok teşekkür ediyoruz “dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.