DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

İŞ-KUR İSTİHDAM DESTEKLERİ, KOSGEB REEL SEKTÖR DESTEKLERİ VE BEBKA GENEL DESTEKLERİ TANITIMI

”İŞ-KUR İSTİHDAM DESTEKLERİ, KOSGEB REEL SEKTÖR DESTEKLERİ VE BEBKA GENEL DESTEKLERİ” TANITIMI

 

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından ”İş-Kur İstihdam Destekleri, Kosgeb Reel Sektör Destekleri ve BEBKA Genel Destekleri” tanıtım programı düzenlendi.

Vali Bilal Şentürk, Bozüyük TSO Konferans Salonundaki tanıtım programında, ”İnsani yaşat ki devlet yaşasın” sözünü hatırlatarak, insanın en faydalısının, insana faydası olan olduğunu söyledi.

İş adamlarına istihdam sağlamalarından dolayı teşekkür eden Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu ‘İstihdam seferberliği’ var. İşlerimizi revize ederek istihdam seferberliğine hep birlikte katılacağız.  Bu coğrafyada var olmak güçlü olmayı gerektiriyor. Ekonomik ilişkilerimizi geliştirilelim ve diri tutalım. Kendi insanımızı mutlaka nitelikli hale getirelim. İş bilen insanlardan yapalım. İşi en iyi yapanlardan olmasını sağlayalım. Bu noktada devlet olarak her türlü imkanı sağlayacağız. Devlet olarak biz alt yapımızı hazırlayalım, size imkan sağlayalım. Biz yolları açalım, sizlerde daha çok üreterek, insanımızın refahını artıralım. Önce biz kendi gücümüzün farkına varalım. Üretmek çok önemli. Ama ürettiğimizi de satabilmemiz gerekiyor. Farklı sanayi sektörlerine de mutlaka açılarak, farklı pazarlara da girmeliyiz. Bilecik’te büyük bir işsizlik oranı yok ama hem kalite anlamında hem de istihdam anlamında daha iyi olmalı. Ürettiğimiz ürünün katma değeri yüksek ürün olmasını, üretenin de daha nitelikli kalifiye olmasını arzu ediyoruz. Devletimizin sağladığı güzel imkanlar var. Bu imkanları da seferber etmek suretiyle iş adamlarımızın önünü açmak istiyoruz. Onun için uzatılan eli geri çevirmeyelim. ”Burası Türkiye burada iş var, burası Bilecik burada iş var ve burası Bozüyük burada iş var” diyoruz.”

Bozüyük TSO Başkanı Veli Çelik de bölge ekonomisine değer katan, üreten, satan, değer yaratan, istihdam eden, üyelerle, iş adamlarıyla ve sanayicilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, ”Bozüyük her ne kadar bir seramik kenti olarak anılıyor olsa da, bu sanayi şehrinde, seramik vitrifiyeden, demir çeliğe, kablo imalatından armatüre, bisküvi ve kek imalatından sünger, alabalık ve yumurta imalatına, armatür, alçı ve seramik kalıpları üretiminden otomotiv yan sanayi kalıpları üretimi ve şişe cam imalatına kadar bir çok farklı kalemde üretim gerçekleştirilmektedir.” diye konuştu.

İŞKUR, KOSGEB ve BEBKA tarafından ”İş-Kur İstihdam Destekleri, Kosgeb Reel Sektör Destekleri ve BEBKA Genel Destekleri” tanıtımı yapıldı.

Vali Şentürk daha sonra Kaymakam Hasan Yaman ile birlikte Bozüyük TSO Başkanı Çelik’i, Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç ve yönetim kurulu üyelerine iadeyi ziyarette bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.