DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

İlaçlarını Raporla Alan Yaşlılarımız İçin Kolaylık

İlaçlarını Raporla Alan Yaşlılarımız İçin Kolaylık. Bilecik’te ilaçlarını raporla alan yaşlılarımız rapor süresi dolduğunda hastaneye tekrar başvurmadan ilacını doğrudan alabilecek.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın da katılımıyla düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ilaçlarını raporla alan yaşlılarımızın rapor süresi dolduğunda hastaneye tekrar başvurmadan ilacını doğrudan alabileceğini belirterek, Aile ve Çalışma Bakanlığı ile ilgili bu konu ile ilgili görüşmelerin yapıldığını bir iki gün içerisinde bakanlığın konuya ilişkin yaklaşımın devreye sokulacağını söyledi.

Kamu çalışanlarından kronik hastalığı bulunanların da kolaylıkla izne ayrılabileceğini ve bu anlamda bir genelgenin yayınlandığı anlatan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Alo 184 SABİM Danışma hattını Korovirüs danışma hattına çevirmeyi düşündüklerini bunun da en geç Pazartesi günü devreye gireceğini ve Bilim Kurulu tarafından geliştirilen algoritma sayesinde vatandaşların bu hat üzerinden bilgi alabileceklerini kaydetti.

Ayrıca Koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne yazı gönderildi.

Gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi;

Çin Halk Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan ve çeşitli ülkelerden bildirimi yapılan yem bir alt tipe bağlı Koronavirüs hastalığı (COVID-19) tüm dünya için halk sağlığı tehdidi oluşturmakta ve Sağlık Bakanlığı tarafından yakından takıp edilmektedir.

Ülkemizde Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri de dikkate alınarak gerekli önlemler alınmaktadır. Hastalığı ülkemizde yayılımının önüne geçilmesi amacıyla Bilim Kurulu konuyla ilgili düzenli olarak toplanmakta ve değerlendirmeler yapmaktadır. Bu bağlamda Haziran 2020 sonuna kadar uygulanmak suretiyle aşağıdaki geçici tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1- Kronik hastalığı nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçların rapor tarihlerinin bitmesi durumunda Haziran 2020 sonuna kadar aynı raporları geçerlidir. Bu süre içerisinde rapor yenilenmesi için sağlık kuruluşuna müracaat edilmeyecektir.

2- Kronik hastalığı nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçların sağlık kuruluşuna giderek reçete yazılmasına ihtiyaç duyulmaksızın sadece raporlu ilaçlarını eczanelerden alabileceklerdir.

3- Bilindiği üzere istirahat – iş göremezlik raporları ilgili mevzuat gereği tek hekim tarafından tek seferde 10 güne kadar düzenlenebilmektedir *Z03 8- Şüpheli Hastalıklar ve Durumlar İçin Diğer Gözlem ve “Z03.9* Şüpheli Hastalık veya Durum için Gözlem. Tanımlanmamış tanılarında tek hekim tarafından 14 güne kadar istirahat iş göremezlik raporu verilebilecektir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.