DOLAR
32,5159
EURO
34,8944
ALTIN
2.439,01
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

İl Özel İdare Müdürlüğünden Pelitözü Göletiyle İlgili Açıklama Yapıldı

İl Özel İdare Müdürlüğünden Pelitözü Göletiyle İlgili Açıklama Yapıldı. Bilecik İl Özel İdare Müdürlüğü bugün gerçekleştirilen toplantının ardından Pelitözü Göleti ile ilgili basına açıklama yaptı. Açıklamada Pelitözü Gölpark’ın tarihi ile ilgili bilgi veren İl Özel İdare Müdürlüğü;

Pelitözü Gölpark çalışmaları İdaremizce 2010 yılında halkımızın ihtiyaç duyduğu rekreasyon alanı olarak düzenlemeye başlanmıştır.

2010-2011 yılı programı ile BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) projeleri kapsamında kabul edilen İdaremiz projesiyle Çocuk Oyun Parkı,Kamelyalar, yüzen ada,çeşmeler,piknik masaları,çevre aydınlatmalar, su fıskiyesi, giriş çıkış kapıları, Tarihi Sanatsal Objeler vb. çalışmalar yapılmıştır.Daha sonraki yıllarda yine BEBKA destekli olmak üzere turizim tanıtım binası ve Kamp Karavan alanı, yürüyüş yolları vb. çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

İl Genel Meclisinin 07/09/2012 tarihli kararı ile bazı parseller Bilecik Belediyesine Amfi Tiyatro yapılmak üzere tahsis edilmiştir.
İl Genel Meclisinin 27/11/2014 tarihli kararı ile de Göletteki parsellerimizin tamamı Bilecik Belediyesine tahsis edilmiş, bu tahsis kararında 01/07/2020 tarihinde Genel Meclisimizce iptal edilerek İdaremize tekrar devri 16/03/2021 tarihli tutanaklarla gerçekleştirilmiştir.

Bu aşamadan sonra Pelitözü (Gölpark) mevcut ihtiyaçları ve geliştirilmesi amacıyla 20/09/2021 tarihinde Genel Sekreterliğimizce Su ve Kanal Hizmetler Müdürlüğü başkanlığında tüm birimlerimiz ile bir komisyon kurularak yürütülmesi istenilmiştir.

Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya ve İl Genel Meclisinin yaptığı incelemelerde aciliyeti bulunduğu değerlendirilen çim bakımları ve temizlik için çöp toplama faaliyetlerinden kalan 3 personel ile temizliği ve yeşil alan bakımı yürütülmeye başlanmıştır dendi.

Yapılan ilaçlamalarla ilgili: “İnsan sağlığını tehdit eden sivri sinek ve kara sinek gibi canlıların üremesine engellemek amacıyla gerekli ilaçlamaları Osmaneli Belediyesi destekleriyle İdaremiz kontrolünde yapılmaktadır.”

Çevre Haftasında Bilecik Genç Kızılay Gönüllüleri ile yapılan temizlik çalışmaları konusuna da değinen Bilecik İl Özel İdaresi Müdürlüğü: “Bilecik İl Özel İdaresi ve Bilecik Genç Kızılay Gönüllüleri ile birlikte Çevre Haftasında farkındalık etkinlikleri çerçevesinde fidan dikimi ve çevre temizliği etkinliği yapıldı”

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi: “Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğümüzce sağlıklı içme suyu sağlamak amacıyla Bilecik Belediyesi tarafından iptidai olarak açılmış sondaj yerine eski su kaynağımızdan depoya su sevki sağlamak için arızalı olan pompaj sistemleri ve elektrik sistemi yapılmış ve sağlıklı su isalesi halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Elektrik sisteminin eskimiş olması sebebiyle yıl içerisinde kesinti yaşanmaması için gece dahi tankerle su nakli yapılmış,arızalı sistemin bakım onarımı gerçekleştirilmiştir.

Güvenlik Sisteminin arızalı olan kamera ve kayıt cihazları tamir bakımları yapılarak güvenliğin Jandarma marifetiyle sağlanması için Komutanlığın hizmetine sunuldu.

İdare olarak eksik olan çöp konteynerleri 400 litrelik 21 adet devamında yoğunluk dolayısıyla Belediyeler Birliğinden istenilerek 800 litrelik 14 adet çöp konteyner takviyesinde bulunulması ve çöplerin belirli saatlerde alımının sağlanarak işletmelere bildirilmesi temizliği arttırmak amacıyla gerçekleştirildi.

İdare olarak eksik olan çöp konteynırları 400 litrelik 21 adet devamında yoğunluk dolayısıyla Belediyeler Birliği’nden istenilerek 800 litrelik 14 adet çöp konteynır takviyesinde bulunulması ve çöplerin belirli saatlerde alımının sağlanarak işletmelere bildirilmesi temizliği arttırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Bozuk çukurlaşmış ve içi zaman zaman su ile dolan tehlike yaratan ve yol konforunu azaltan yol çukurları Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yama çalışmaları ile sağlıklı hale getirilmiştir.

Gölete girilmemesi için uyarı levha (Gölete Girmek Tehlikeli ve Yasaktır) çalışmaları yapılmıştır.

Elektrik aydınlatma direklerindeki arızaların tamiratı elektrik sayacı ve kompanzasyon / kesici sistem bakım/onarımı, kilitli hale getirilmesi çalışmaları yapılmıştır.

Yönetim Planı Oluşturulması

İşletmeler yerinde gezilerek sorunları dinlendi, sonrasında İdaremizce toplantı yapılarak talepler alındı. Gölet Yönetim Planı oluşturularak her bir birimimize görev dağılımı yapıldı. Çalışmalar yapılması istenildi. İşletmelerin ve vatandaşlardan gelen talepler aynı şekilde birimlerimize iletildi.

Hafriyat Kaldırma Çalışmaları

Yel Değirmeninin Bilecik Orman İşletme Müdürlüğünün talebi ve Valilik Makamının Oluru ile 775 Sayılı Kanunun 18. Maddesine İstinaden Bilecik İl Özel İdaresi tarafından yıkılmış ve çıkan hafriyat İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürlüğü tarafından kaldırılmıştır.
Hafriyatın kaldırılması konusunun, geç gerçekleşmesi sebebi, konunun mahkeme sürecinde olması dolayısıyla mahkeme tespiti yapılmasının beklenmesi olup sonrasında ivedilikle kaldırılmıştır.

Gölet İçi Temizliği

Yaklaşık 2 ay önce gölet içerisinde beliren su bitkilerinin gölette hızla yayılması tarafımızca tespit olunmuş teknik personellerimizce temizliği için gerekli araştırmalar gerçekleştirilmiş ve amfibik bir araç ile temizliğinin yapılabileceği öngörülmüştür.
Temizlik çalışmalarının ekim ayı içersinde başlaması planlanmış olup, bunun için gerekli şifahi görüşmeler gerçekleştirilmiştir.
Göletten almış olduğumuz video ve fotoğraflar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile paylaşılmış ve aracın yapılacak çalışmaya uygun olduğu tespit edilmiştir. İdaremizce resmi yazışma yapılarak talepte bulunulmuştur. Çalışmalar planlanan zamanda başlanılmıştır.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Peyzaj Projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Bilecik İl Özel İdaresi ortak çalışması ile daha nitelikli bir mesire alanına çevirmek için peyzaj proje çalışmaları yapıldı.

Gölet çevresindeki imar planı incelemesi yapıldı.

Temmuz 2021 yılında Belediye tarafından yapılan imar planı bulunmakta olup ayrıca 18 uygulamaları daha yapılmamış bulunmaktadır.

Gölet çevresindeki orman alanları incelemesi yapıldı.

Orman İşletme Müdürlüğü ile orman alanlarının planlanmasının ve mevcut geçmişte yapılan kamp karavan alanı ve Güney yaka WC ve Büfe yerlerinin kullanımı için mesire alanı statüsü oluşturularak İdaremize devri konusunda görüşmeler başlatıldı.
Aynı şekilde Kuzey yakada bulunan Orman alanlarının da İdaremize kazandırılarak ihtiyaç duyulan otopark, piknik alanları vb. ihtiyaçlar için İdaremize devri konusunda görüşmeler başlatıldı.

İmar ve Alt Yapı Çalışmaları Değerlendirilmesi

Talep edilen tuvaletler için imar planına uygun nokta tespiti ile orman alanı dışında yer seçimi yapılarak yapılması amacıyla çalışma yapılmıştır.Buna ilişkin meclisimizin takdirlerine sunulmak üzere müstecirlerin dilekçesi havale edilmiştir.
Müstecirler tarafından üst yapı yapım sorumluğu üstlenileceği ancak alt yapının İdaremizce yapılması talep edilmiştir.
Alt yapı çalışması için terfili kanalizasyon sistemi ve fosseptik yapımı öngörülmüştür.

Pelitözü Göleti Yapılması Planlanan WC Alanları

Pelitözü Gölparkta ihtiyaç duyulduğundan 2 (iki) adet daha tuvalet yapılması düşünülmektedir. Bunlardan Tuvalet 1 mevcut Serdivan Kafe alanı içerisinde, Tuvalet 2 ise Kısmet Kafe alanı içersinde yer alması planlanmaktadır.

Teknik Komisyon Kurulması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince ön çalışma olarak hazırlanan peyzaj projesinin imar ve orman alanları yönünden incelenerek İdaremiz mülkiyetindeki alanlarda yapılabilirlikleri ve konumlarını değerlendirmek üzere çalışma başlatılmıştır.

Yönetim Planında Bulunan Birimler ile Yapılan Çalışmalar

05/10/2021 tarihinde daha önce yönetim planında belirlediğimiz konular için birimlerimizin çalışma sonuçları toplanmış olup önümüzdeki dönem için maliyetlendirilmesi ve ödenek planlaması üzerinde çalışılmaktadır.

Birim Müdürlüklerimize ait teknik ekiplerimizle mevcut durum devamının iyileştirilmesi ile yeni yapılacak projeler üzerinde değerlendirme çalışmaları devam etmektedir.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.