DOLAR
32,5840
EURO
34,7992
ALTIN
2.514,18
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Her Şey Temiz Ve Çevre Dostu Bir Bilecik İçin

Her Şey Temiz Ve Çevre Dostu Bir Bilecik İçin

Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yapmış olduğu yazılı açıklamada şunları dile getirdi;

Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, temiz ve çevreci bir Bilecik için yürüttüğümüz çalışmalarımıza bütün hızıyla devam ediyoruz.

Müdürlüğümüz çalışmaları kapsamında, mücavir alan sınırları içerisindeki tüm katı atıkların toplanması ve taşınması, cadde ve sokakların el ile süpürülmesi, ana arterlerin makine ile süpürülmesi, pazar yerleri, cadde ve sokakların yıkanması, kış aylarında yaya kaldırımlarının, merdivenlerin kar ve buz temizliği, yaz aylarında park ve bahçe ile arsaların, tüm şehir içi yol kenarlarının temizliğinin yapılması çalışmalarıyla görevimizi yerine getiriyoruz.

İlimizde temizlik işleri kapsamında;

Her gün Şehir İçi ve Ana Arter temizliğinde 7 işçi, mahallelerimizin temizliğinde ise 18 işçi olmak üzere toplamda da 25 temizlik işçimiz ile hizmet vermekteyiz.

Yine temizlik çalışmalarımız kapsamında;

Şehir içinde 2 çöp taplama aracı ve 1 yıkama aracı, tüm mahallelerimizde 4 çöp toplama aracı, 1 yıkama aracı ve 1 süpürge aracıyla süpürme işlerini yerine getiriyoruz.

Bilecik Belediyesi büyük bir başarı ile sürdürdüğü atık pil, atık yağ ve ambalaj atığı toplama çalışmaları ile çevrenin korunmasına büyük bir katkı sağlıyor. Çalışmalar kapsamında 2013 yılında 350 kilogram atık pil toplanırken, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında toplamda 23,1 ton atık bitkisel yağ, 211 ton tıbbi atık ve 1.935 ton ambalaj atığı toplandı.

PROJE VE YARIŞMALAR İLE ÇEVREMİZİ KORUYORUZ

Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Okullar Bitkisel Atık Yağlarını Topluyor Doğayı Koruyor” ve TAP ile ortaklaşa yürütülen “Doğanın Pili Bitmesin” Projeleri kapsamında “Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışmaları” düzenlendi.

1 adet atık kalem pilin 4 metreküp toprağı, 1 litre atık yağın ise 1 milyon litre kullanım suyunu kirletip kullanılamaz hale getirdiği dünyamızda belirtilen atıkların diğer atıklardan ayrı olarak toplanması son derece önemlidir. Toplanan bu atık yağlar son derece çevreci bir alternatif yakıt olan biyodizele dönüştürülmekte olup, atık piller ise cinslerine göre ayrılarak sızdırmaz depolarda depolanmakta, geri dönüşüme müsait olanlar ise geri dönüşüme gönderilmektedir.

Bilecik’te 2013 yılında hayata geçirilen proje kapsamında okullarımızdan 320 kilogram atık pil ve 1.500 kilogram atık yağ toplanarak, doğaya gelişi güzel atılması önlendi. Yarışma kapsamında dereceye giren okullarımıza daha önce duyurulan hediyeleri, 5 Haziran Dünya Çevre Haftası etkinliklerinde verdik. Bu yarışmalarla birlikte sorumluluğumuz artarak devam etmektedir.

AMBALAJ ATIKLARI İLE BİNLERCE AĞACIMIZI KESİLMEKTEN KURTARDIK

İlimizde Ambalaj Atıkları 2011 yılından itibaren lisanslı geri dönüşüm firması tarafından toplanmaktadır. Belediyemizin mücavir alan sınırları içerisinde oluşan ambalaj atıkları tarafımızdan hazırlanan ve Çevre Şehircilik Bakanlığı onaylı “Ambalaj Atıkları Yönetim Planı” çerçevesinde her gün saat 08:00 ve 20:00 saatleri arasında toplanmaktadır. Toplamda 120 adet geri dönüşüm konteyneri ile 2013 yılında 850 ton ambalaj atığı toplandı.

Bu toplanan 850 ton ambalaj atığının;

%75’i kağıt/karton, %23’ü plastik malzemeler, %2’si ise metal, cam vb. diğer geri dönüşebilen malzemelerden oluşmaktadır.

Atık malzemelerin hammadde olarak kullanılması çevre kirliliğinin engellenmesi açısından da önemlidir. Hurda kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması hava kirliliğini %74-94, su kirliliğini %35, su kullanımını %45 azaltabilmektedir. Örneğin bir ton atık kağıdın kağıt hamuruna katılmasıyla 20 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir.

ATIK YAĞLARIN TOPRAĞI KİRLETMESİNE ENGEL OLDUK

Atık su kirliliğinin yüzde 25’i, kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağlardan oluşmaktadır ve 1 litre atık yağ ise 1 milyon litre kullanım suyunu kirletmektedir.

2013 yılının son üç aylık dönemini kapsayan süreçte, atık yağ üreticisi olan işletmelerden (lokanta, restoran, fast-food vb…) 665 kilogram, büyük işletme ve tesislerden ise 410 kilogram bitkisel atık yağ toplandı.

Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği hükümleri uyarınca atık yağ üreten ve yukarıda sözü edilen toplam 18 adet işletme ve 9 adet büyük tesis, Belediyemiz ile protokolü bulunan lisanlı geri dönüşüm firması aracılığıyla “Bitkisel Atık Yağ Sözleşmesi” imzalandı.

ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE BİRÇOK SOSYAL PROJEYE İMZA ATTIK

2013 yılında yine öğrencilerimize yönelik olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Belediyemizin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, 4. sınıf öğrencilerimize yönelik “Çevre Çiçekleri” adlı tiyatro oyunu, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından sahnelendi.

Söz konusu proje kapsamında ilimizdeki tüm 4. sınıf öğrencilerimizin isimlerine, özel olarak yaşadığımız çevreye daha duyarlı yaklaşmalarını ve sorumluluk almalarını sağlayacak için “Çevre Müfettişi Kimlik Kartları” hazırlandı ve bu kapsamda bütün öğrencilerimiz “Çevre Müfettişi” oldu.

Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, çalışmalardan elde ettiğimiz bu güzel sonuçlarla çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.