DOLAR
32,5874
EURO
34,7793
ALTIN
2.506,64
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Hem Kendin Hem Bizim İçin Evde Kal Türkiyem

Hem Kendin Hem Bizim İçin Evde Kal Türkiyem. Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı ve Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı ve Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Covid-19, ilk olarak 2019’un Aralık ayında Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde tespit edildi. Hızla Dünya geneline yayılan hastalık, ülkemizde de Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın 11 Mart’ta yaptığı açıklamada, virüsün ortaya çıkışından 90 gün sonra ilk kez Türkiye’de de tespit edildiği açıklandı. Koronavirüsün en yaygın belirtileri, yüksek ateş, halsizlik ve kuru öksürük. Bazı hastalarda bu belirtilere boğaz ağrısı, burun akıntısı, ağrı ve ishal de eşlik ediyor.

Ayrıca, İngiliz Rinoloji Derneği, bazı Covid-19 hastalarında iştahsızlık görüldüğünü, koku ve tat duyusu kayıpları yaşandığını bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen koronavirüsünün ülkelere göre vaka sayısı son bilgilere göre, Dünyada 1 buçuk milyondan fazladır. Ülkemizde de bu anlamda bir dizi tedbir alınmıştır. Bu tedbirler kapsamında da evde kalarak olası büyük can kayıplarının önüne geçilmesi de sağlanacaktır.  Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilere göre 8 Nisan 2020 Tarihi itibariyle 247.768 Bin test yapılmış olup, 38.226 bin vaka, 1.492 civarında yoğun bakım hastası, 995 entübe hasta sayısı, 1.846 iyileşen hastamız ve 812 var kaybımız bulunmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla yardım kampanyası düzenlenmiştir. Bu kampanya kapsamında birçok aileye gıda, nakdi yardım, maske gibi pek çok konuda yardım yapılmıştır. İlimiz sınırlarında da Sayın Valimiz Bilal Şentürk’ün koordinatörlüğünde bir dizi tedbir alınmıştır. Bu tedbirlere ek olarak, Bilecik Belediyeler Birliğimizce yürütmüş olduğumuz Katı Atık Projemiz kapsamında çöp toplama hizmetini yürüten iş arkadaşlarımın yaptıkları işin kutsallığını göz ardı etmeden göstermiş oldukları üstün gayretten ötürü kendilerine, belediye başkanlarımıza, belediye personellerimize ayrıca gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanları, polis ve jandarma personelimize ve bu uğurda küçük de olsa payı geçen herkese Birlik Başkanı olarak Milletimiz adına teşekkür ederim. ” Hayat kavgasında sağlıklı olmak için, evde kal Türkiyem. Hem kendin, hem bizim için”

Mustafa YAMAN
Bayırköy Belediye Başkanı
Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.