DOLAR
32,5273
EURO
34,6828
ALTIN
2.488,84
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Hayat Eve Sığar Uygulamasından İhbar

Hayat Eve Sığar Uygulamasından İhbar. HES Nedir? Nasıl Kullanılır? Nasıl İndirilir? Nasıl Kurulur?  Hayat Eve Sığar (HES) Uygulamasına hangi yeni özellik eklendi. Hayat Eve Sığar Uygulamasından İhbarda Bulunabileceksiniz.

Hayat Eve Sığar Uygulamasından İhbar

Çin’in en büyük metropollerinden Wuhan’da ilk kez 31 Aralık 2019’da nedeni bilinmeyen zatürre vakalarının bildirilmesinin ardından Deniz Ürünleri Şehir Pazarı çalışanlarından tüm dünyaya hızla yayılan Koronavirüs COVID-19 ile mücadele Türkiye’de halen devam ediyor.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası ile 10 Mart 2020 tarihinde karşılaşılmış ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, gece 00:30 da düzenlediği basın toplantısıyla ilk vakayı duyurmuştu.

İlk vakanın tespit edilmesinin ardından neredeyse 6 ay geçti ve Koronavirüs ile mücadele en etkin savunma yönteminin maske, sosyal mesafe ve temizlikten geçtiği defalarca tekrar edilirken, Koronavirüs’ün gücünü temastan aldığı, teması sıfıra indirmenin koronavirüse karşı en büyük silah olduğu ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs (COVID-19) ile mücadelede Türkiye’de vatandaşların akıllı telefonlar ve tabletlerden güncel verilere, maske talebi, sağlık durumu, yoğunluk haritası gibi güncel verilere kolayca ulaşması ve yakınlarınızın sağlık durumlarının takibi için Hayat Eve Sığar adlı IOS ve Android uygulamasını hayata geçirdi.

Hayat Eve Sığar Uygulamasından İhbarda Bulunabileceksiniz

Daha sonra şehirler arası yolculuklarda kullanılmak üzere uygulamaya geçirilen HES kodu da uygulamaya dahil edilmişti. Şimdi ise ise HES uygulamasına yeni bir özellik daha eklendi. Artık HES uygulaması üzerinden ihbarda bulunabileceksiniz.

Hayat Eve Sığar Uygulamasından İhbar

 

Uygulamayı açtıktan sonra uygulamanın ana ekranında 5 menü seçeneğinin en üst bölümünde güncel versiyonla birlikte ihbarda bulun seçeneği de aktif hale getirildi. Bu özellik ile birlikte karşılaştığınız kural ihlallerini bildirerek koronavirüsün kontrol altına alınmasına yardımcı olabileceksiniz.

hayat eve sigar uygulmasindan ihbar- uyari ekrani

Yapmış olduğunuz ihbarlarda bilgilerinizin üçüncü kişilerle paylaşılmayacağı belirtiliyor. Tamam diyerek uygulamanın doldurulması gereken alanları ile karşılaştığınızda konu başlığı ve kural ihlalinin yaşandığı işletmenin adını ilgili alana yazıyor, daha sonra açıklama ve adres bilgilerini doldurup, fotoğraf ekleyip ihbarınızı tamamlıyorsunuz.

hayat eve sigar uygulmasindan ihbar-bilgiler ekrani

Yapılan ihbarın ardından görevli ekipler kural ihlalinin yaşandığı noktaya giderek yaptıkları incelemenin ardından ya uyarılarda buluyor, ya da cezai işlem uyguluyor.

Bilindiği üzere Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında il umumi hıfzıssıhha kurullarının aldığı kararlar doğrultusunda işletmelere de meslek koluna göre, maske, 14 kural, sosyal mesafe uyarı afişleri, dezenfektan, temassız ateş ölçer bulundurma, kuaförlere kullan at ürünler, toplu taşıma araçlarında kapasite kısıtlaması gibi bir çok uyulması gereken kural il merkezinde Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü, İlçelerde ise kaymakamlıklarca  İl Umumi Hıfzıshha Kurul Kararları duyuruluyor.

HES uygulamasında yapılan bu güncelleme ile artık vatandaşlar gün içerisinde karşılaştıkları kural ihlallerini anında bildirmiş olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.