DOLAR
32,5665
EURO
34,8705
ALTIN
2.425,95
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Halk Elinde Islah Proje Yürütme Kurul Toplantısı Düzenlendi

Halk Elinde Islah Proje Yürütme Kurul Toplantısı Düzenlendi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda Kıvırcık Koyun Islahı Projesinin yıllık olağan proje yürütme kurul toplantısı düzenlendi.

Toplantı İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, TAGEM (Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü) Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Dairesi Teknik Personeli Dr. Vedat AKGÜNDÜZ, Hayvan Sağılığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Zekeriyya AVCI, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Bilecik Başkanı Cemil İNCE ve proje teknik elemanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

İl Müdürü YILDIZ toplantıda yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“İlimiz genel yapı itibariyle toprağı az parsel sayısı çok ve küçük olmasına rağmen çok verimli arazilere sahiptir. Üç iklimin bir arada yaşandığı ve geçiş bölgesi olan ilimiz, büyük tüketim merkezleri olan İstanbul,Eskişehir, Ankara’ya yakın olması sebebiyle pazarlama açısından önemli bir avantaja sahiptir.

2008 yılından 2014 yılına kadar ilimizde Kırsal Kalkınma Programı Ekonomik Yatırımlarda 16 proje uygulanmış. Geçen sene sadece 9. Etap Kırsal Kalkınma Programında ise 16. Proje, bu seneki 10. Etap Kırsal Kalkınma Programında ise 17 Projemiz geçti. Bu iki sene boyunca ilimize toplam 33 proje yani toplamda 33 Milyon TL yatırım yapılıyor ve bunun da %50 sini devlet hibe ediyor.

Köylerimizde yapılacak bu yatırımların istenmemesi düşünceleri ilimizin büyümesine engel olmaktır. Ayrıca bu tesislerin yapılmasıyla her tesiste 4-5 aileye istihdam sağlayacaktır. Et lezzeti yönünden en üstün olan kıvırcık ırkımızın Halk Elinde Hayvan Islahı Projesinde yer alan ilimizdeki çalışmalar çok güzel yürümektedir. Elde edilen damızlık koçların kullanılmasının yaygınlaştırılması bozulan ırk özelliklerinin yeniden kazanılmasını sağlayacaktır. Kurumsal olarak biz ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği elimizden gelen gayreti göstermekteyiz ” dedi.

TAGEM personeli Dr. AKGÜNDÜZ ise toplantı ile ilgili şu konuşmayı yaptı;“Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi Bilecik ilinde uygulanmakta olan Kıvırcık Koyun Islahı Alt Projesinin yıllık olağan proje yürütme kurul toplantısı için toplandık. Ödemeye esas konular ilebirliğimizde herkesin ne zaman hazır olacağını, hangi belgeleri ne zaman teslim edeceğini görüşeceğiz.

Sürüde ıslah çalışan senelerdir emek harcayıp genetik ilerleme kaydeden kişi damızlık satma muvafakatını gösterdiyse proje içinde olsun veya olmasın bu desteğini alacak.

Koç katım ve kuzulamanın belirli bir dönemde olmasına özen gösterelim. Koç katım tarihi 1 Ağustos ve bu tarihe 215 gün ekleyeceğiz. Doğum 215 günü geçti ise buna destek verilmeyecek. Bunda amaç doğumların toplu olmasının çiftçimizin pazarda güçlü olmasını sağlamak. Eskiden olduğu gibi koç katımı belirli bir dönemde ve dolayısıyla kuzulamada belirli bir dönemde olsun. Hayvan yaz kış yavru dökmesin. Biz de bundan sonra atalarımızın yaptığı gibi koç katım günlerine bayram gibi girelim.” dedi.

Proje yürütme kurul toplantısında dönem içerisinde neler yapılması gerektiği görüşüldükten sonra toplantı sona erdi.

IMG_3545

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.