DOLAR
32,5882
EURO
34,7786
ALTIN
2.505,69
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya’nın 3 Aralık’ı Dünya Engelliler Günü Açıklaması

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya’nın 3 Aralık’ı Dünya Engelliler Günü Açıklaması

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya; 3 Aralık’ı Dünya Engelliler Günü ile ilgili yaptığı açıklamada iktidarın engellileri yaşamdan soyutlandığını, düşkün ve muhtaç yurttaş konumuna getirerek siyasi rant elde etmeye çalıştığını ifade ederek, “Sosyal devlet, engelliyi rant ve oy kapısı olarak görmemeli, engelliye ekstra bir engel oluşturmamalıdır.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Akkaya’nın tespit ve değerlendirmeleri şöyle: “Ne yazık ki Ülkemiz nüfusunun yüzde 13’ünü oluşturan 8.5 milyon engelli vatandaşımız, eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama varıncaya kadar hayatın her alanında ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakılmaktadır. Fiziksel koşullar ve toplumun engellilere bakışındaki olumsuz yargılar nedeniyle de toplumsal hayata uyum sorunu yaşamakta, devletin muhtaç ve kenara itilmesi gereken kişi yönündeki bakışı neticesinde de tamamen hayattan kopmaktadırlar.

İktidar, engellileri yardıma muhtaç ve bağımlı bir kitle haline getirmek maksadı ile iktidarını sürdürebilmek gibi art niyet taşımaktadır. Oysaki Cumhuriyet Halk Partisi olarak engelli yurttaşlarımızın haklarını temel bir insan hakkı olarak görmekte, onların sorunlarına ‘‘fırsat eşitliği’’ temelinde yaklaşmaktayız

Biz, her engelliye toplumun eşit bireyi olarak bakmak gerektiğine, engellilere sağlanması gereken hakların bir lütuf değil, insan olmanın doğal sonucu olarak bakılması gerektiğine inanmaktayız. Yardımla, sadaka kültürü ile eve kapatılan engelli değil, hayatın içerisinde yer alan, çalışan, üreten, emeğini alın terini toplumsal yaşamın hizmetine süren bireyler olarak yaşamalarından yanayız. Bu yaklaşım temelinde de çalışmalarımızı şekillendirmekteyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi, şehir planlamasından sosyal aktivitelere, eğitimden barınmaya, sağlık hizmetlerinden, meslek edindirmeye varınca kadar, engelli bireylerin karşılaştığı tüm kronik sorunların çözüm noktasıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi sosyal devletin görevinin, göstermelik maddi yardımlar yapmak olmadığının da bilincindedir. Sosyal devlet, engelli yurttaşların hayatın her alanında birey olarak var olmasını sağlamaktır. Sosyal devlet, engelliyi rant ve oy kapısı olarak görmemeli, engelliye ekstra bir engel oluşturmamalıdır.

Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli yurttaşlarımızı ve ailelerini hükümetin günübirlik politikalarına karşı direnmeye, sadakaya değil fırsat eşitliğine ihtiyacımız var demeye çağırıyoruz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.