DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Gece Geç Saatlerde Korkutan Yangın

Akşam Saatlerinde Korkutan Yangın. Bilecik’te 7 katlı 25 daireden oluşan binanın en alt katında yangın çıktı.

Alınan bilgilere göre; İsmetpaşa Mahallesi, Dedeoğlu Caddesi üzerinde 7 katlı binanın en alt katında bulunan marketler zincirine ait şubenin depo kısmında henüz sebebi bilinmeyen bir yangın çıktı. Yangının ihbar edilmesinin ardından olay yerine çok sayıda polis ve Bilecik Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangının gecenin geç saatlerinde olması ve şubenin kapalı olması sebebiyle markette yangının başladığı yer olan depo kapısının camı kırılarak içeri girildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle marketin depo kısmında başlayan yangın daha fazla büyümeden söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, depo kısmında bulunan kağıt ve plastiklerin yandığı, erken fark edilen yangının 7 katlı ve 25 daireden oluşan binanın altında başlamış olması faciadan dönüldü yorumlarına sebep oldu.

Böylesi yüksek binalarda olası yangınlarda ne yapılması gerektiği konusunda ne kadar bilinçliyiz. Şöyle ki; Yangın alt katlarda başlamış ve çıkış yönünüzde duman yada alev yoksa en hızlı şekilde binanın terk edilmesi gerekir. Çıkış yolunuzda duman varsa ve çıkmanız gerekiyorsa ıslak bir havluyu burnunuza kapatıp hatta kıyafetlerinizi ıslatıp sürünme pozisyonunda veya eğilerek çıkmanız dumandan ve varsa alevden daha az zarar görmenizi sağlayacaktır. Unutmamalı yangınlarda da depremde olduğu gibi kesinlikle asansör kullanılmamalı.

Binada çıkan yangında kapı kolunuz yada kapınız ısındıysa yangın sizin kata ulaşmış demektir. Öncelikle panik yapmamalı ve sakin kalmalısınız. Böyle bir durumda kapınızın altına ıslatılmış halı, kilim, yastık, havlu ne bulursanız koymanız hatta kapınızı ıslatmanız itfaiye erleri size ulaşıncaya kadar zaman kazandıracaktır.

Binanızda yada dairede hava sirkülasyonu sağlayan cihazların kapatılması da önemlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.