DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
ALTIN
2.496,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

FATİH BAKICI’NIN MEKKE’NİN FETHİ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

FATİH BAKICI’NIN MEKKE’NİN FETHİ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI Mekke’nin fethinin 1388. yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında “Zulmü sona erdiren bir lütuf olan ve gönüllerin fethini sağlayan Mekke’nin fethinin yıl dönümünü kutluyor, İslam coğrafyasının pek çok noktasında yaşanan zulümlerin son bulması ve adaletin tecellisine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI mesajında şu ifadelere yer verdi; “Mekke; Kur’an-ı Kerim’de şehirlerin anası diye zikredilen, her türlü saldırıdan korunmuş saygın ve güvenli yer olarak işaret edilen, âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği şehirdir. Yer yüzünün ilk mescidi ve kıblegahımız olan Kabe’nin bulunduğu mekandır. Mekke’nin fethiyle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) yeryüzünün en faziletli binası olan Kabe’yi putlardan temizledi. Aynı gün kendisini ve Müslümanları memleketlerinden çıkaran, canlarına ve mallarına kasteden Mekkeli müşrikler için umumi af ilan etti. Bu merhameti gören müşriklerde, Hz. Peygambere biat ederek Müslüman oldular. İslam tarihinin altın sayfalarından biri olan Mekke’nin Fethi bütün dünyaya müsamaha ve insan hakları dersi vermiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslam’a açmıştır. Başta İslam dünyasında olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşının son bulması için tıpkı Mekke’nin fethinde olduğu gibi gönüllerin fethine ihtiyaç vardır. İnsanlık ancak bu fethin ruhuyla kan ve gözyaşından kurtulabilir. Cenabı-ı Allah başta Kudüs olmak üzere şu an işgal altındaki bütün Müslüman ülkelere tez vakitte kurtuluş nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle Mekke’nin fethindeki zafer gibi bütün dünyada barışın, hoşgörünün ve huzurun zaferi yakalaması dileğimle Mekke’nin fethinin yıl dönümünü büyük bir sevinçle kutluyor, tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.