DOLAR
32,5212
EURO
34,9672
ALTIN
2.435,78
BIST
9.776,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birleştirilmiş Genel Kurul Yaptı

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birleştirilmiş Genel Kurul Yaptı.

Vali Bilal Şentürk, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Birleştirilmiş Olağan Genel Kurulu toplantısına katıldı

Vali Şentürk, Genel Kurulda, köklü bir esnaf teşkilatına sahip ve iyi bir sanatkar olabilmek için geçmişte ataların omurgayı iyi inşa ettiğini belirterek, ”Yiğitlik dediğimiz kavram mükemmel bir insan olabilmek için omurgalı olmak gerekiyor. Doğrunun hakkını savunucu olmak gerekiyor. Bu teşkilatın çekirdeği atılacak ilk adım yiğitlik olduğunu gördük daha sonra yamaklık geliyor. Üçüncü aşamada çıraklık geliyor. Biz bunu eğitim programımıza sokmak için uğraşıyoruz.” dedi.

Toplumun temelinde bireye yiğitliği öğretildiğinde ve iyi bir gözlemci yamak yapıldığında dirayetli bir insan yetiştirildiğinin altını çizen Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Bu insan ticarette de olursa mutlaka başarılı olur, ziraat da olsa başarılı olur, sanatta da olsa başarılı olur. Toplumun hangi alanında bulunursa bulunsun mutlaka dik omurgalı doğruyu yanlışı ayıran duruşuyla örnek olabilen birey yetiştiriyorsak gönül rahatlığı ile her şeyimizi ona emanet edebiliriz. Bizim hedefimiz bu. Bunun en ön ayaklarında olan, toplumun içinde olan ve sivil olan esnaf ve sanatkarlarımız o yönüyle çok önemli. Tabi sıra dışı bir dönem yaşıyoruz. Pandemi ve onunla mücadele ile geçti. Bugüne kadar Bilecik çok şükür iyi bir noktaya geldi. çok sıkıntılı günlerimiz oldu. Bunları bazen hissettirdiniz, bazen hissettirmediniz. Cumhurbaşkanımızın da desteği ile esnafımızın bu zorluktan daha kolay aşabilmesi için ciddi destekler de ortaya kondu. Bundan önemli bir kesimin de istifade ettiğini biliyoruz. Sıkıntıları paylaşırsak çözebiliriz. Yükleri paylaşarak, en az yüke ben talibim, hiçbir sorumluluktan kaçmıyorum. Ama bunu tek başına taşımamız da mümkün değil. Bu süreçte sizlerden çok engin bir sabır gördük. Bütün esnafımıza teşekkür ediyorum. Devletin sağladığı imkanlarla sizlerin çabasıyla imkanları birleştirerek Bilecik’imizi butik bir il yapmak istiyoruz. Esnaflığın en güzel yapıldığı en ilkeli yapıldığı il olmasını istiyoruz. Bunu beraber sağlayalım inşallah.”

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halit Gölcan da 73 milyon 43 bin lira esnafa kredi desteği sağlandığını anlatarak, ”Bir kısmı borçlarını ödemeyen arkadaşların borçlarını bankaya ödedik. Demek ki kooperatif yönetimimiz iyi çalışmış. Kovid nedeniyle bir çok arkadaşımız sıkıntıya girdi. Vefat eden arkadaşlarımız ve vatandaşlarımız oldu. Bize güvendikçe bizim de çalışma azmimiz daha çok çoğalıyor. Kooperatifin bu zor günlerde lazım olduğunu gördük. Sizler de bizim yanımızda oldunuz.” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul, 2018-2019-2020 yıllarına ait yönetim ve denetim kurulu çalışma raporunun ve hesap raporlarının okunması, dilek ve temennilerinin ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.