DOLAR
32,3135
EURO
35,1078
ALTIN
2.280,24
BIST
8.939,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

ESNAF BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA PROJESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLİYOR

Bozüyük Belediyesi tarafından atık yağların çevreye verdiği zararı önlemek amacıyla atık bitkisel yağların toplanması ve geri dönüşümünün sağlanacağı “Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi” kapsamında lokantalar tek tek gezilerek bilgilendiriliyor ve atık yağlarını çöpe yada kanalizasyona atmamaları için uyarılıyor.

Bozüyük Belediyesi tarafından uygulamaya konulan “Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi” ile bitkisel yağların toplanarak geri dönüşümünün sağlanması amaçlanıyor. Proje kapsamında daha önce okullara yönelik bilgilendirme toplantısı yapılmış ve okullara atık yağ toplama bidonları yerleştirilmişti. Proje çalışmalarının devamında ise vatandaşların konu hakkındaki duyarlılığını ve bilgisini arttırmak amacıyla yetkililer ilçe genelinde atık yağ üreten lokanta ve yemek üretim merkezlerini gezerek broşür dağıtıyor, bilgilendiriyor ve atık yağ bidonlarının temin edilmesi isteniyor.

Yemek firmalarına yapılan ziyaretlerde lavabo ve çöpe dökülen 1 litre bitkisel atık yağın 1 milyon litre su kaynağını kirleterek kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar verdiği, kanalizasyon hatlarının tıkanmasına neden olduğu, kanalizasyon işletme maliyetini arttırdığı, geri dönüşüme kazandırılan atık yağların çevreye hiçbir zarar vermeyeceğini, toplanan atık yağlardan elde edilen gelirin %50’sinin Türkiye Çevre Koruma Vakfı’na (TÜÇEV) bağışlanarak engelli kişiler için harcanacağı anlatılıyor. Uygulamaya konulan proje ile evlerdeki bitkisel atık yağlar muhtarlıklar, ilköğretim okulları, camiler, belediye ve çok katlı sitelerde oluşturulan toplama merkezlerinde toplanıyor. Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bu toplama merkezlerine yerleştirilen bidonlarda toplanacak atık yağlar firma tarafından alınarak atıkların geri dönüşümü sağlanacak.

Atık Yağ Toplama Kampanyası Esnaf Bilgilendirme 1 Atık Yağ Toplama Kampanyası Esnaf Bilgilendirme 2 Atık Yağ Toplama Kampanyası Esnaf Bilgilendirme 3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.