DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

ESKİŞEHİR’İN FUAR KONGRE MERKEZİ AÇILDI

ESKİŞEHİR’İN FUAR KONGRE MERKEZİ AÇILDI

        Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle Eskişehir Ticaret Odası tarafından kurulan TÜYAP Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkezi’ni açtı.

Eskişehir Ticaret Odası tarafından hayata geçirilen Eskişehir TÜYAP Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkezi düzenlenen törenle hizmete sunuldu. 11 Aralık Salı günü düzenlenen törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mustafa Destici, Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, Jale Nur Süllü, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, ilçe belediye başkanları, çevre illerdeki ve Eskişehir’deki oda başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

Fuar kongre merkezi şehrin vizyonuna hizmet edecek

Törenin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, oda tarihinin en büyük projesini hayata geçirmekten gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek, Eskişehir’in 50 yıllık fuar ve kongre merkezi hayalini gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını dile getirdi. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin özel sektör ve devletin desteği ile inşa edildiğini kaydeden Güler, bu sayede şehre yakışan bir kalıcı eserin ortaya çıktığını söyledi. Güler, “Eskişehir Fuar Kongre Merkezi çatısı altında 5 bin metrekarelik 2 fuar bloğu ve 3 bin metrekarelik fuaye alanından oluşan Eskişehir Ticaret Odası-TÜYAP Fuar Merkezi’ni, 750 kişilik ana salon olmak üzere 5 farklı salonu ile toplamda 1000 kişiye hizmet verecek Vehbi Koç Kongre Merkezi’ni hizmete sunuyoruz. 2019 yılında düzenleyeceğimiz 10 fuarla Eskişehir ekonomisi yeni bir enstrüman daha kazanacak. Üstelik gelecek yıllarda düzenlenecek fuar sayısı da artacak. Düzenlenecek olan ulusal ve uluslararası kongrelerle Eskişehir ekonomisi daha da canlanacak. Tabii bunlar Eskişehir ekonomisinin gelecek vizyonuna katkı sağlayacak. Şehrimizin uluslararası bilinirliliği artacak, ticari ilişkileri ve işbirlikleri gelişecek. Eskişehir’deki otelden tutun da, restoranından taksicisine, reklamcılık sektöründen lojistik firmalarına kadar birçok sektör daha çok kazanacak” diye konuştu.

 

TÜYAP olarak şehre yatırım yapmaktan memnunuz

Törende konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, büyük işlerin başarılması için büyük bir vizyona ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’e şehre büyük bir yatırım kazandırdığı için teşekkür etti. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin gerçekleşmesi için destek veren BEBKA ve KOÇ Holding’e teşekkür eden Alagöz,  TÜYAP olarak şehre yatırım yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Fuar Kongre Merkezi şehrin gelişimine katkı sağlayacak

Törende konuşan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Eskişehir’de uzun yıllardır işletmeleri bulunduğuna dikkat çekerek, Eskişehir’de 5000’den fazla kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti. Eskişehir’in son yıllarda yaşadığı gelişime dikkat çeken Çakıroğlu, Eskişehir’in ekonomik gelişimine fayda sağlayacak olan Eskişehir Fuar Kongre Merkezi çatısı altındaki kongre merkezinde, Türk iş dünyasının duayenlerinden Vehbi Koç’un isminin yaşatılmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Törende konuşan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir’in ticaret ve sanayi şehri olduğuna vurgu yaparak, açılışı gerçekleştirilen Eskişehir Fuar Kongre Merkezi ile şehrin kongre ve fuar alanında da ivme kazanacağını kaydetti. Açılışı gerçekleştirilen kitap fuarı boyunca şehirde kültür şöleninin yaşanacağını belirten Vali Çakacak, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin şehre kazandırılmasına katkı sağlayan Eskişehir Ticaret Odası başta olmak üzere BEBKA ve KOÇ Holding’e teşekkür etti.

 

Varank: “Eskişehir geçmişten günümüze eğitim ve kültür şehri”

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eskişehir’in 50 yıllık rüyasını gerçeğe dönüştürmek için bir arada bulunduklarını ve kentin geniş kapsamlı ilk fuar ve kongre merkezini hizmete sunduklarını söyleyen Varank, “Coğrafi açıdan ülkenin kavşak noktası olan Eskişehir, tarihsel anlamda da kültür ve eğitimde dünyanın kavşak noktalarından biridir. Yunus Emre, Nasreddin Hoca, Şeyh Edebali, Aziz Mahmud Hüdayi gibi ilim ve gönül erleri bu topraklarda yetişti. Şeyh Edebali’nin saçtığı tohum Osmanlı gibi bir cihan devletine dönüşüp, asırlarca hüküm sürdü. Yunus Emre’nin hikmetli sözleri, Nasreddin Hoca’nın bilgeliği sınırları ve asırları aşıp tüm dünyada karşılık buldu. Eskişehir’in birikimi ve kültür zenginliğiyle gurur duyuyoruz.” dedi.

 

10 milyon TL hibe desteği

Varank, Eskişehir ekonomisine hizmet sektörü başta olmak üzere önemli katkılar sağlayacak olan merkezin kamu-özel sektör iş birliğinde somut bir örnek olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

“Kamu tarafı olarak bakanlığımıza bağlı Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı aracılığıyla 10 milyon liralık hibe desteğinde bulunduk. Bu desteklerimizdeki amacımız yurdumuzun dört bir yanındaki potansiyeli harekete geçirerek, bölgesel kalkınmayı sürdürülebilir kılmak. Yine özel sektör ayağında Koç Holding kongre merkezinin isim hakkını 20 yıllığına devralarak bu yerleşkeye önemli maddi katkı sundu. Benzer şekilde TÜYAP da fuar merkezini 10 yıllığına kiraladı. Eskişehir Ticaret Odamız da başından beri bu süreci sahiplenerek fedakârca çalıştı. Burada sadece bir binanın açılışını yapmıyoruz. Kenti önümüzdeki dönemlerde farklı bir cazibe merkezi haline getirerek markalaşmasına katkıda bulunacak önemli bir adımı atıyoruz. Fuar ve kongre turizmi denildiğinde artık akla Eskişehir’in gelmesini istiyoruz.”

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Törenin ardından Bakan Varank ve törene katılanlar Eskişehir Kitap Fuarını ziyaret etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.