DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ERCAN ŞİRKETLER TOPLULUĞU’NDAN HASTA KONUK EVİ 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NE ERCAN ŞİRKETLER TOPLULUĞU’NDAN HASTA KONUK EVİ

İŞADAMI NURULLAH ERCAN ANNESİ MELİHA ERCAN ADINA HASTA KONUK EVİ YAPTIRIYOR

Ercan Şirketler Topluluğu ve Bien Seramik’in Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan memleketi Konya’da Hasta Konuk Evi yaptırıyor. Selçuk Üniversitesi kampüsünde yapımı devam eden konuk evi, Ercan’ın annesi Meliha Ercan’ın adını taşıyacak. Konya’da inşaatı devam eden yapıyı 15 Ağustos Salı günü ziyaret eden Ercan’a, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve şehrin ileri gelenleri eşlik etti.

Ercan Şirketler Topluluğu ve Bien Seremik’in Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan memleketi Konya’da hasta konuk evi yaptırıyor. Ercan’ın annesi Meliha Ercan adını taşıyacak olan hasta konuk evi ile ilgili yapım kararı 28 Şubat 2017 tarihinde imzalanan protokolle sağlanmıştı. Protokolde imzası bulunan isimler ise; Konya Valisi Yakup Canbolat, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve hayırsever işadamı Nurullah Ercan’dı.

Nisan ayında başlayan projenin mimarlığını Adnan Ural, yapımını da Mega Steel Proje İnşaat Yapı Elemanları San.Ve Tic. Ltd. Şti üstlendi. Ercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, inşaatın durumu hakkında bilgi almak için 15 Ağustos Salı saat 10.00’da inşaatı ziyarete gitti. Ziyaret sırasında Ercan’a Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay eşlik etti.

HASTA YAKINLARI İÇİN ELZEM BİR İHTİYAÇTI

Açılış konuşmasını Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Şahin yaptı. Şahin konuşmasında ‘’Hayırsever işadamı Nurullah Ercan’a çok teşekkür ediyoruz. Selçuk Üniversitesi için bu elzem bir yatırımdı. Kampüs şehrin dışında olduğu için hasta yakınları gece konaklamalarında ciddi sıkıntılar çekiyorlardı. Şehir merkezine ulaşım da zor. Çoğu zaman hasta yakınlarını hastanede misafir etmek zorunda kalıyorduk. Bu zaruret ortadan kalkmış olacak. Biz bu vesileyle size çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

ANNEM ÇOK HAYIRSEVERDİ

‘’Selçuk Üniversitesi Meliha Ercan Hasta Konuk Evi’’ adını taşıyacak olan yapının inşaatını ziyareti sırasında Nurullah Ercan böyle bir yardım yapmasının nedenini şu şekilde ifade etti ‘’Annemi yıl başında kaybettik. Annem çok hayırseverdi. Aile olarak onun anısını yaşatmak istedik. Sayın başkanımla ve Vali Bey ile görüştük annem Sille’lidir Sille’de bir yaşlı bakım evi yapmak istediğimizi kendilerine bildirdik. Sağolsunlar tamam dediler ama bizim daha acil üniversitede bir hasta konuk evine ihtiyacımız var. Biz de peki dedik. Ve bu iş öne alınarak başladı. Umarım buraya ihtiyacı olanlara fayda sağlarız, biz de annem adına bu mutluluğu yaşarız. Allah izin verirse bu projeden sonra Sille’de de bakım evinin planı ve çalışmaları bitti. Orası da kısa sürede başlayacak. Bundan sonra da devamını getireceğiz. Biz de sizlere teşekkür ederiz’’ diyerek sözlerini bitirdi.

Nurullah Ercan’ın ardından konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konuşmasına ‘’Eski Türkiye’nin bir fotoğrafı vardı zihinlerimizden çıkmayan. Hasta yakınları koridorlarda, banklarda, sokaklarda, bahçede yatarlardı. Yeni Türkiye’de insanlarımız için otel standardında hasta konuk evleri inşa ediliyor. Bu da hayırseverlerimiz elinde yapılıyor. Ben bu vesileyle Nurullah Ercan Bey ve Ercan ailesine böyle anlamlı bir projede varlık gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

49 ODA- 98 YATAK KAPASİTESİ

Alaeddin Keykubat Kampüsü’ne kazandırılacak olan ve şu an ikinci katı tamamlanan Selçuk Üniversitesi Meliha Ercan Hasta Konuk Evbittiğinde, 4 bin m2 büyüklüğünde, 49 oda ve 98 yatak kapasitesine sahip olacak. Ekonomik durumu iyi olmayan, ayakta ya da yatarak tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının konaklaması ve ihtiyaçlarını gidermesi için kullanılacak olan konuk evinin Kasım 2017’de hizmete açılması planlanıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.