DOLAR
32,4818
EURO
35,1017
ALTIN
2.325,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ELVER USTAM PROJESİNİN İLK ÜRÜNLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Bilecik Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde gerçekleştirilen ElVer Ustam projesi kapsamında örülen sepetler ve yapılan fileler, görücüye çıktı.

Bilecik Belediyesi öncülüğünde hazırlanan birçok proje ile şehrimizdeki kadınların daha çok yaşama dahil olmaları, ev ekonomilerine katkıda bulunmaları amacıyla birçok proje hayat bulmaya devam ediyor.

Belediyemiz ve İŞKUR işbirliğinde hazırlanan ElVer Ustam projesi kapsamında hazırlanan el emeği göz nuru fileler ve sepetler, Şeyh Edebali Üniversitesi 6. Tanıtım ve Kariyer Günlerinde görücüye çıktı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, Üniversite yerleşkesi ile Yaşayan Şehir Müzesinde vatandaşlarımızın beğenisine sunulan ürünleri hazırlayan kadınları ziyaret ederek, çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan ve projede yer alan bütün katılımcılara teşekkür eden Gürses, özellikle kadınlar tarafından gerçekleştirilen bütün güzel çalışmalara gerekli katkıları vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan ise Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’e ziyareti ve katkıları dolayısıyla teşekkür ederek, proje hakkında şu bilgileri verdi:

‘’Geçtiğimiz aylarda Belediyemiz öncülüğünde İlimiz İŞKUR yetkilileri tarafından güzel bir proje hazırladık ve projeye büyük bir ilgi oldu. Kursiyerlerimiz bu proje kapsamında ürettikleri ürünlerle hem meslek sahibi oluyor hem de sosyal hayata daha çok dahil oluyorlar. Projemiz kapsamında güzel ürünler ortaya çıktı. Her birinin hem estetik değeri var hem de işlevi var. Yaptığımız bu ürünleri üniversitemiz ve müzemizde sergiliyoruz. Bu anlamlı projede yer almak isteyen vatandaşlarımız; Belediyemiz ve İŞKUR İl Müdürlüğüne nüfus cüzdanları ile şahsen başvurabilirler. Kültür Kongre Merkezimiz ile Müzemizde gerçekleştirdiğimiz bu proje ile hem kadın istihdamını artırmayı amaçlıyoruz hem de unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ustalardan çıraklara aktararak, yaşatmış oluyoruz. Sepet örücülüğünde ilk kursumuz bitti. Şu da çok önemli ki projemiz ile kadın istihdamını artırarak ve onları sosyal yaşama dahil ederek, toplumsal Cinsiyet Eşitliğini de sağlamış oluyoruz. Zaten bizim çalışmada esas sloganımız unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin gelecek kuşaklara aktarılması, Kadın iş gücünün ve istihdamının artırılması üzerine planlandı. Bu vesileyle bizlere katkı veren Belediye Başkanı Semih Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ve bütün katılımcılar ile paydaşımız İŞKUR yetkililerine teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.