Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Çok Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

E-ticaretin Babalar Günü beklentisi 1,5 milyar TL

E-ticaretin Babalar Günü beklentisi 1,5 milyar TL

Online alışveriş sektörü bu yıl Babalar Günü dolayısıyla 1.5 milyar liralık ciro hedefliyor.

Alışveriş yapan herkese para ödeyen alışveriş sitesi Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, perakende sektöründe özel günlerden dolayı Mayıs ve Haziran aylarında hareketlenme yaşandığını söyledi.

Bu hareketlenmeyi kredi kartı harcama rakamlarından da görebildiklerini aktaran Kayral, “Örneğin 2016 Nisan ayında 48 milyar lira olan kredi kartı harcamaları, Mayıs ayında 49 milyar 833 milyon liraya yükseliyor, Haziran ayında ise bir miktar gerileyerek 49 milyar 466 milyon lira oluyor. Son 5 yıllık tablolar incelendiğinde de bu durumun değişmediği, iniş çıkışların bu şekilde gerçekleştiği görülüyor. Her ne kadar Mayıs ve Haziran’daki harcamalarda yaz alışverişlerinin etkisi de olsa, asıl nedenin Anneler Günü ve Babalar Günü harcamaları olduğunu söylemek mümkün” diye konuştu.

Kayral, özel günlerde perakende sektöründe yaşanan canlılığın e-ticarete de yansıdığını, Babalar günü alışverişlerinin yaklaşık 1.5 milyar lirasının dijital pazardaki mağazalara gideceğini kaydetti.

Öğrenciler ile 24-35 yaş arasındaki çalışan gençlerin, Babalar Günü’nde hediyelerini dijital platformlardan almayı tercih ettiğini anlatan Kayral, “Gençler, karşılaştırma siteleri aracılığıyla alacakları hediyeleri en uygun fiyata bulabiliyor. Babalarıyla baş başa ya da ailecek bir akşam yemeği planlıyorlarsa fırsat sitelerinde çok özel fiyatlar bulabiliyorlar. Tüm harcamalarını Avantajix.com gibi yapılan her alışverişte nakit para ödeyen siteler üzerinden yaptıklarından, bu özel günleri bütçeleri pek zorlamadan atlatabiliyorlar ” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.