DOLAR
32,4274
EURO
34,4660
ALTIN
2.487,54
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
30°C
Bilecik
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

Dükkan Önüne Konulan Duba Nedeniyle İş Yeri Sahibine

Dükkan Önüne Konulan Duba Nedeniyle İş Yeri Sahibine Ceza. Bilecik’te faaliyet gösteren bir işletmenin önüne konulan duba işletme sahibine ceza kesilmesine neden oldu.

Dükkan Önüne Konulan Duba Nedeniyle İş Yeri Sahibine Ceza Kesildi

Bilindiği üzere esnaf ve sürücüler arasında her zaman yaşanan bir tartışmadır. İşletme sahipleri genelde ya kendi araçları ya da müşterilerinin park sorunu yaşamaması için, işletme önünde bulunan araç parkı yapılabilecek alana duba koyarak çözüm bulur.

Hatta duba olmasa dahi  aracınızla merkezde olan işinizi halletmek için çıktığınızda, aracınızı park etmek için uygun bir alan görüp park etmeye çalıştığınızda , ‘Oraya çekmeyin bizim araç gelecek, birazdan mal indireceğiz ve dükkanın önünü kapatmayın’ gibi diyaloglar mutlaka yaşamışsınızdır.

İşletme sahiplerinin iş yerinin önüne duba koyarak işgal etmeye hakkı var mı?

Tartışmalı bu konu Trafik Kanunun 14. Maddesinde yer alıyor.

Karayolları Trafik Kanunun 14. Maddesi

Karayolu yapısı ve trafik işaretleri ile ilgili olarak;

Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey koymak, atmak, dökmek, bırakmak ve benzeri hareketlerde bulunmak,

Karayolu yapısını, trafik işaretlerini ve karayoluna ait diğer yapı ve güvenlik tesislerini, üzerlerine yazı yazarak, çizerek veya başka şekillerde bozmak, yerlerini değiştirmek veya ortadan kaldırmak, yasaklanmıştır.

İşte bugün Bilecik’te benzer bir durumda işletmesinin önüne duba koyan işletme sahibine Bilecik Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 598 Türk Lirası cezai işlem uygulandı.

Trafik Ceza Rehberine göre hemen ödenmesi halinde bu miktara % 25 indirim uygulanıyor  ve 448,50 TL’ye düşüyor.

Yorumlar

  1. sadasf dedi ki:

    hayret emniyet trafik çalışmaya karar vermiş birde şu ikinci sıra parklara park yasak yerlere park edenlere de bir el atıverin köymü burası

  2. komik dedi ki:

    dükkan vergilerini otoparkı olmayan araç sahiplerinden alsınlar, arabası var otoparkı yok, dükkan işletenden esnaf diye normalden cok vergi kesilsin üstüne dükkanının önü kapatılsın. Karayolları Trafik Kanunun 14. Maddesi otopark sorununu çözsün yada esnafdan vergi kesilmesin. millet birbirini yemek zorunda değil.

    1. Serhat dedi ki:

      Benim arabamın vergisini ötv sini kdv sinide senden alsınlar o zaman vergi veriyon diye ana caddeyi işgal etmeye hakkın yok o yol benım senin paranla yapıldı park yasak tabelası yoksa istedıgım yere park ederım

      1. Şaban dedi ki:

        İstediğin levha olsun koyarız ????

        1. Ömer dedi ki:

          ????????????????

        2. serhat dedi ki:

          gel koy da görelim şaban oğlu şaban