DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Dolandırıcıların Yeni Oyunu

Dolandırıcıların Yeni Oyunu. Denedikleri yöntemlerden sonuç alamayan dolandırıcılar her gün yeni bir yöntem geliştiriyor.

Kamu inanç ve duygularının istismar edilmesi, kamu durumu ve diğer şartların tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanılması, kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti , hattınızın teröristlerce kullanıldığını terör örgütlerinin yardımda bulunduğunuzu söyleyenler, sosyal medya üzerinden hediye çeki dağıtanlar, operasyon yaptıklarını söyleyen ve bu operasyonda kullanmak için para ve altın kullanan dolandırıcıların tuzağına vatandaşların düşmemesi için sık sık uyarılar yapılıyor.

Denedikleri yöntemlerden sonuç alamayan dolandırıcılar her gün yeni bir yöntem geliştiriyor.

Dolandırıcılar vatandaşın parasını alabilmek için her gün yeni bir yöntemle karşımıza bakın. Banka veya kredi kartı gönderilir e-posta veya çeşitli mecralarda reklam amaçlı boyut sanki devletin bir kurumu kullanılır. Yanıltıcı bağlantıya gittiğinizde, TRT Payı, doğalgaz ve elektrik faturalarında yansıtılan belirli bir tutardaki iadenin maksimum 24 saat içerisinde boyut kredi kartıınıza aktarılacağını bildiren bir yazının hemen altında kredi kartı gerektirir. Eğer bu yanıltıcı dolandırıcılık yöntemine dolandırıcıların eline geçmiş oluyor.

Herhangi bir işlem yapmadan önce

Bu ve benzeri bir durumla karşılaşan vatandaşların hemen bir işlem yapmadan önce doğruluk araştırması, gerekli konu edilen sözde iadenin, hangi kurum anlaşması için, o kurum ile doğrudan olarak kullanmak geçilmesi veya polise ihbarda gerekli yerlerde yer alıyor.

Kredi Kartı Bilgileriniz Dolandırıcıların Eline Geçtiyse Ne Yapmanız Gerekiyor?

Eğer kredi kartı için kullandığınız dolandırıcıların eline geçmişse en hızlı şekilde bankanızın müşteri hizmetleri temsilcisine kredi kartı kullanmak için, gerekse, kartınıza bir başvuruda bulunabilirsiniz.

Güncelleme:

TC Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Son günlerde İletişim Başkanlığı adı ve Cumhurbaşkanlığı logosu altında sahte bir site kullanıyor “elektrik ve doğal gaz fatura iadesi” adı altında dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı gözlemlenmiştir.

Söz konusu siteye erişimin engellenmesi, sorumluların adalet önünde hesap vermesiyle ilgili gerekli işlemler gerçekleştirilmiştir.

Kurumlarımızın isimleri ve logoları için hazırlanan sahtecilik girişimleri ile ilgili vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet ediyoruz.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için aldatıcı yöntemlerle kredi kartı veya kişisel bilgiler isteyen site ve uygulamalara itibar edilmemesi gerekir.

Yorumlar

  1. Ahmet dedi ki:

    Teşekkür ederiz