DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Çanakkale Zaferi Mesajı

Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Çanakkale Zaferi Mesajı. Bilecik, Dodurga Beldesi Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında Tuna: Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.

“İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir “ön sözü’’ ve başlangıcı olan Çanakkale zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma ve yok olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.

Çanakkale harbine katılan Yüce Türk milletinin kıymetli evlatları kader birliği ederek aynı safta dua etmiş, birbirinin umudu olmuş ve vatanın selameti uğruna tek ulus, tek devlet, tek dil ve tek bayrak için şehit olmuştur. Hiç şüphesiz bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bulunmaktadır.

Bu duygularla, Çanakkale şehitleri başta olmak üzere milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi şükranla anıyor saygılarımı sunuyorum.

Selim Tuna
Dodurga Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.