DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Dikkat Koronavirüs Yakın Çevrede

Dikkat Koronavirüs Yakın Çevrede. Bilecik’te alınan tedbirlere riayet edilmemesi ve buna bağlı olarak vaka sayılarının her geçen gün artması, yakın çevreden duyulan pozitif test sonuçları, virüsün artık tabiri caiz ise bir nefes kadar yakın olduğunu gösteriyor.

Dikkat Koronavirüs Yakın Çevrede

Bilecik Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen 12 Kasım tarihinde sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında Özgen ailesi olarak korona virüse yakalandıklarını ve yapılan testlerinin sonucunun pozitif çıktığını kaydederek, ”Değerli dostlarım merhaba. Aile olarak corona’ya yakalanmış bulunmaktayız. Hep söylüyorlardı inanmak istemiyordum. En yakınınızdaki kişilerden bulaşacak diye. Bize de öyle oldu. Bu süreçte telefonla arayan mesaj yazan iyi dileklerini ileten herkese, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli doktorlarımıza ve sağlık ekiplerimize teşekkür ediyorum. Bize bulaşmaz demeyin sağlık kurallarına dikkat edin. Sağlık içinde kalın iyi ki varsınız.” ifadelerinde bulunmuştu.

Dün ise, Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Başkanı Ertuğrul Açıkgöz sosyal medya hesabından korona virüs test sonucunun pozitif çıktığını belirten mesajında, ”Yaklaşık 4 gün yüksek ateş ve vücut kırgınlığının ardından 12 Kasım 2020 tarihinde şüphe üzerine tedbir amaçlı yaptırdığım COVID-19 testim pozitif çıktı. Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi sürecim ve karantina süreci başladı. Şu anda ateşim, ağrım sızım yoktur. Sadece hafif kırgınlık var . Hakkımızda Mevlam hayırlısı neyse onu nasip etsin. Eş dost ve arkadaşlarımdan dualarına talibim. Saygılarımla hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz yaklaşık 1 saat önce İnhisar Belediye Başkanı Mehmet Kepez’in de korona virüs test sonucunun pozitif çıktığını belirttiği mesajında, Belediye Başkanı Kepez’e geçmiş olsun dileklerini şöyle iletti;

Covid-19 Test Sonucu Pozitif Çıkan Belediye Başkanımız Sayın Kepez’e Geçmiş Olsun Dileklerimizi Sunuyoruz

Bir belediye personelimizin PCR testinin pozitif çıkması üzerine, tedbir amaçlı olarak yapılan testler sonrasında, Başkanımız Sayın Mehmet KEPEZ ve dört belediye personelinin test sonuçları da maalesef pozitif çıktı.

Sayın Başkanımızın ve belediye personelimizin, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını Rabbimizden niyaz ediyorum. İnşallah en kısa zamanda kaldığımız yerden İnhisar’a hizmet yolunda mücadelemize devam edeceğiz.

Bu süreçte vatandaşlarımızdan ricamız, özellikle maske ve mesafe kuralına riayet etmeleridir. Zorunlu olmadıkça bir araya gelmekten kaçınmalarıdır. Ev ziyaretleri, akraba ziyaretleri vb. bir araya gelinen sosyal aktivitelerden uzak durmalarıdır. Devletimizin verdiği büyük mücadeleye destek olmak için ve bu hastalıktan korunmak için her şey elimizde. Havaların soğumasıyla vaka sayısı tüm Türkiye’de olduğu gibi maalesef ilçemizde de artış göstermektedir. Henüz 10 gün öncesine kadar tek bir vakamız bile yoktu. Bunu hep beraber tekrar başarabiliriz.

Her geçen gün yakın çevremizden korona virüs test sonucu pozitif çıkan yeni isimler duymaya devam ettiğimiz şu günlerde maske, mesafe, temizlik kuralına mutlak suretle uymak, gözlerden de bulaşabilen virüsü uzak tutabilmek için koruyucu gözlük takmak, imkanınız olduğu sürece evde kalmaya devam etmek ve dışarıdan gelen ürünlerin temizliğine dikkat etmek başlıca alınabilecek önlemler arasında yer alıyor.  Özellikle toplulukça fazla kullanılan banka, ATM, market, toplu taşıma araçları gibi yerlerde daha tedbirli olmak, teması en aza indirerek bu yeni kontrollü sosyal hayata ayak uydurmak zorundayız.

Edindiğimiz bilgilere göre,  yeni hastanedeki doluluk oranı ve vaka sayılarındaki artışa bağlı olarak, eski Bilecik Devlet Hastanenin de kullanıldığı gelen bilgiler arasında.

Eş, dost, akraba, yakın çevremize kadar ulaşan korona virüs ile mücadelede en büyük silahımız, kendimizi edebildiğimiz kadar izole etmek, alınan tedbirlere ve kurallara harfiyen uymak olacaktır.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.